Всі інгредієнти в цьому рецепті прості і доступні, до того ж запіканка з макаронів готується легко, швидко і просто і відсутність одного з компонентів зовсім не заважає повноцінному приготування.
Інгредієнти
Макарони будь – 2 жмені форма, сорт та інші характеристики значення не мають | |
Курячий бульйон – 1 склянка | |
Куряче філе – 300 гр | |
Цибуля ріпчаста – 1 невелика головка | |
Салатний перець – 1 невеликий болгарський, червоний | |
Томат – 1 невеликий | |
Томатна паста чи кетчуп – 2 ст. ложки | |
Часник – 1 невеликий зубчик | |
Сир – 1 шматок тільки не плавленого | |
Олія оливкова або соняшникова – 2 ст. ложки |
Це досить нестандартний рецепт з досить простих інгредієнтів. Ця макаронно-куряча запіканка з додаванням сиру володіє масою чудових переваг. Що стосується макаронів, тут не грає великої ролі, яку краще використовувати сорт. Підійдуть навіть вироби з твердих сортів пшениці, тому що при додатковій тепловій обробці вони стануть ще зачаровує. Ця страва ідеально в якості сніданку або вечері, настільки вона ситна і калорійна.
З куркою теж не виникне особливих проблем. В крайньому випадку, якщо її немає в холодильнику, її можна спокійно замінити на іншу птицю. А якщо й іншого м’яса немає, можна приготувати цю запіканку і без нього, від цього блюдо не втратить своїх достоїнств.
Покроковий рецепт
1. Взяти невелику каструлю, поставити воду. Як тільки вода закипить, додати сіль і макарони. Макарони варяться за стандартною схемою до готовності.
2. З лука очищається шкірка. Порізати його на дуже тонкі півкільця і обсмажувати в попередньо нагрітій сковороді до стану «золотистої скоринки».
3. Інші овочі (це стосується болгарського перцю, томатів і головки часнику) точно також порізати тонкими півкільцями, помістити в сковороду у цибулі і обсмажувати протягом однієї-двох хвилин. Після цього до них помістити попередньо підготовлену курятину, нарізану соломкою або кубиками. Обсмажити за таким же принципом. Як тільки всі інгредієнти покриваються апетитною рум’яною скоринкою, до них слід влити склянку курячого бульйону з кетчупом. Додати всі необхідні спеції за смаком і залишити на повільному вогні приблизно на чверть години.
4. В цей час взяти глибокий лист/форму, змастити його олією, щоб уникнути пригорання продуктів і висипати туди відварені макарони. Залити їх отриманої курино-овочевий сумішшю, додати подрібнений сир і поставити в духову шафу на третину години. Перед цим духова шафа потрібно обов’язково прогріти.
5. Як тільки блюдо буде вийнято з духовки, його необхідно посипати свіжою зеленню. У цей момент макаронно-курячу запіканку з додаванням сиру можна вважати готовою.