Запіканка з яєць з куркою

Запіканка з яєць з куркою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Куряче м’ясо промийте, обсушіть наріжте середніми шматочками, відкладіть в сторону. Свіжі помідори помийте, наріжте не крупно, відкладіть в сторону. Почистіть цибулю і дрібно наріжте.

У невеликій сковороді розігрійте 2 столові ложки вершкового масла. Додайте нарізану цибулю і смажте, часто помішуючи, протягом приблизно 10 хвилин, або поки він не стане світло-коричневий м’який. Перекладіть цибулю в миску і відставте в сторону. Додайте 3 столові ложки масла в цю ж сковороду, розігрійте гарненько, додайте шматочки курячого м’яса. Смажте м’ясо курки близько 20 хвилин до золотистої скоринки з обох сторін.

Смажене куряче м’ясо приправити перцем і сіллю (за смаком). Додайте приготовлений, вже смажений, цибулю і нарізані раніше помідори разом з соком від помідор). Як я вже писала в примітці, можна додати томатну пасту, розведену з водою або, в крайньому випадку, кетчуп. Накрийте кришкою і тушкуйте все на середньому вогні близько 25 хвилин, зрідка помішуючи. Готуйте до тих пір, поки курка не стане м’якою.

Потім, курку з цибулею і помідорами залийте збитими яйцями. Накрийте сковороду і доведіть до готовності яєць ще 5-7 хвилин (суміш не перемішувати!). Подавати запіканку з курячого філе до столу, прикрашену свіжої нарізаною кінзою або петрушкою. Курячі яйця дуже добре поєднуються з теплим хлібом або рисом. Раджу подати це до курячої запіканці. Їжте поки гаряче. Приємного апетиту!