Заварний крем за 5 хвилин в мікрохвильовці

Заварний крем за 5 хвилин в мікрохвильовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Швидко, просто, смачно, ніжно…І ідеально підійде для торта!
До того ж, з ним легко експериментувати: додати какао, банан або ягоди.

Інгредієнти

Яйце (жовток) – 1 шт Для приготування 300 грам мені знадобиться 1 жовток
Пшеничне борошно/крохмаль – 20 гр
Цукор – 50 гр Взагалі можна контролювати кількість цукру за смаком
Молоко – 200 мл Чим жирніше, тим ніжніше 🙂
Ванілін – за смаком
Вершкове масло – 30 гр За бажанням, для додання більш вершкового смаку

Як приготувати Заварний крем за 5 хвилин в мікрохвильовці

Цей спосіб приготування заварного крему мені подобається найбільше, тому що займає мінімум часу, посуду і нервів. Ви точно не отримаєте омлет, якщо будете уважно стежити за кремом!

Покроковий рецепт

Ось всі інгредієнти

Відокремлюємо жовток від білка

До жовтка додаємо молоко і збиваємо

Додаємо цукор і ванілін, знову розмішуємо

Далі насипаємо борошно/крохмаль, знову перемішуємо і ставимо в мікрохвильовку на 3 хвилини (все залежить від потужності).

Через кожні 30 секунд дістаємо і перемішуємо. Якщо по закінченні 3 хвилин крем не прийняв кремоподібну консистенцію, додаємо ще хвилини і так само перемішуємо через кожні 30 секунд віночком.

Дуже смачний крем готовий! Залиште його для охолодження(інакше він вбереться в коржі) а потім мастіть! Приємного апетиту!