Швидко, просто, смачно, ніжно…І ідеально підійде для торта!
До того ж, з ним легко експериментувати: додати какао, банан або ягоди.
Інгредієнти
Яйце (жовток) – 1 шт Для приготування 300 грам мені знадобиться 1 жовток | |
Пшеничне борошно/крохмаль – 20 гр | |
Цукор – 50 гр Взагалі можна контролювати кількість цукру за смаком | |
Молоко – 200 мл Чим жирніше, тим ніжніше 🙂 | |
Ванілін – за смаком | |
Вершкове масло – 30 гр За бажанням, для додання більш вершкового смаку |
Цей спосіб приготування заварного крему мені подобається найбільше, тому що займає мінімум часу, посуду і нервів. Ви точно не отримаєте омлет, якщо будете уважно стежити за кремом!
Покроковий рецепт
Ось всі інгредієнти
Відокремлюємо жовток від білка
До жовтка додаємо молоко і збиваємо
Додаємо цукор і ванілін, знову розмішуємо
Далі насипаємо борошно/крохмаль, знову перемішуємо і ставимо в мікрохвильовку на 3 хвилини (все залежить від потужності).
Через кожні 30 секунд дістаємо і перемішуємо. Якщо по закінченні 3 хвилин крем не прийняв кремоподібну консистенцію, додаємо ще хвилини і так само перемішуємо через кожні 30 секунд віночком.
Дуже смачний крем готовий! Залиште його для охолодження(інакше він вбереться в коржі) а потім мастіть! Приємного апетиту!