Солянка за рецептом, який враховує смакові уподобання.
Інгредієнти
яловича кісточка – 1 для бульйону, за бажанням | |
картопля – 4 – 6 середніх бульб | |
морква – 1 | |
помідори – 2 – 3 | |
томатна паста – 3 ст. л. | |
цибуля – 2 цибулини | |
олія соняшникова – 2 ст. л. | |
масло вершкове – 50 гр. | |
сосиски молочні – 5 | |
ковбаса Докторська – 200 гр. | |
ковбаса напівкопчена – 100 гр. | |
крила курячі – 6 копчені | |
маслини – 1 банку чорні, без кісточок | |
огірок солоний – 2 | |
сіль, перець, приправи – пучку за смаком | |
зелень петрушки і кропу – 1 пучок | |
лимон – 1 тоненькі часточки |
Можна знайти сотні рецептів супу з назвою «збірна солянка». Я їх вивчав, намагався готувати строго за рецептами, але з часом (після кількох приготувань страви) зрозумів, що можна об’єднати і підкоригувати рецептуру у відповідності з власними смаковими уподобаннями.
Особливість мого рецепта полягає в тому, що готую я солянку з картоплею і копченими курячими крильцями.
Покроковий рецепт
Наливаємо воду, ріжемо на частини курячі крильця, опускаємо в каструлю і ставимо на повільний вогонь (можна заздалегідь зварити м’ясний бульйон з яловичої кісточки, якщо хочете щоб солянка була пожирніше);
Чистимо картоплю, ріжемо соломкою, після закипання додаємо в каструлю
Ріжемо соломкою ковбасу, колечками – сосиски, цибулю – півкільцями, моркву – шаткуємо на крупній тертці, помідори і огірки – дрібними кубиками. У сковороді розігріваємо олію і вершкове масло, обсмажуємо ковбасні вироби, додаємо цибулю, моркву, солоні огірки і тушкуємо на повільному вогні. Коли цибуля став м’яким, опускаємо в жаровню помідори і накриваємо кришкою, збавляючи вогонь до мінімуму. В останню чергу – томатну пасту. Рада – щоб зробити заправку смачною, з каструлі, додайте п’ять столових ложок бульйону, а бульйон – невелика кількість сирої нашаткованої моркви.
Заправку перекладаємо в каструлю. Відкриваємо банку з маслинами, розсіл виливаємо в каструлю, а маслинки ріжемо навпіл і теж відправляємо в каструлю. Солимо, перчимо і ще 10 хвилин тримаємо на повільному-повільному вогні.
Бажано щоб суп постояв перед подачею на стіл в каструлі ще хвилин 20. На тарілочку ріжемо зелень і тонкі скибочки лимону (додаємо індивідуально в кожну тарілку).