Зелений борщ на курячому бульйоні

Зелений борщ на бульйоні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дуже корисний взимку із-за вмісту в щавлі великої кількості вітаміну С!

Інгредієнти

стегенця – 2 шт
картопля – 5 шт
морква – 1 шт
цибуля ріпчаста – 1 шт
томати – 1 шт
томатний сік – 200 мл
шавель – 300 гр
яйце куряче – 1 шт
спеції – за смаком

Як приготувати Зелений борщ на курячому бульйоні

Свіжий, смачний і апетитний борщ особливо часто я готую влітку, коли виростає щавель на грядці. Але для різноманітності готую його і взимку, використовуючи заморожений продукт. Смак борщу змінюється , але не псується .

Покроковий рецепт



Першим кроком потрібно приготувати курячий бульйон. У цьому рецепті я використовую стегенця, вони більш ароматні й жырные. У кострюлю наливаю холодну воду, кладу в неї м’ясо і доводжу до кипіння. Перший бульйон зливаю(т. к. стегенця з супермаркету), заливаю водою і варю до повної готовності, в кінці варіння кладу лавровий лист.



Далі дістаємо стегенця і залишаємо їх остигати. Очищену картоплю нарізаємо середніми кубиками і кладемо в киплячий бульйон, варимо до готовності картоплі.






У цей час потрібно встигнути пригтовить томатну заправку для борщу. Для цього подрібнюємо цибулю і кладемо його на розігріту з олією сковороду, через 3 хв додаємо, натерту на середній тертці моркву. Всю суміш перемішуємо і смажимо на середньому вогні приблизно 2 хв. Далі додаємо порізаний кубиками помідор і томатний сік. Тушкуємо суміш 8-10 хв на середньому вогні, періодично помішуючи.



Остигле м’ясо відокремлюємо від шкірки і кісток і подрібнюємо, додаємо в бульйон. Туди ж відправляється і томатна заправка. Перемішуємо , доводимо до кипіння. Добовляем сіль і улюблені спеції.



Найважливіший інгредієнт – шавель! В даному випадку заморожений брикет подрібненого щавлю додаємо в каструлю з овочами. Можна і навіть потрібно його не розморожувати його. Через 2 хв в каструлі він повністю приготуватися, віддавши страви найсмачніші соки.




І останній крок – це додавання яйця. Розбиваємо яйце в глибоку піалу, додаємо 50 мл чистої холодної води і преремешиваем(я роблю так, щоб яйце не зварилося одним комком, легка у воді, воно рівномірно розподілиться по всій страві). Додаємо суміш в борщ, розмішуємо і вимикаємо нагрівання . Борщ готовий!
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!