Зелений борщ – страва, яку холодної восени нагадує про тепле літо

Зелений борщ – страва, яку холодної восени нагадує про тепле літо – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Починаємо з приготування бульйону. Для цього в киплячу воду опускаємо нарізане м’ясо. Опускати м’ясо в киплячу воду обов’язково, це дозволяє краще зібрати “шум”. Після закипання знімаємо піну. Цю процедуру повторюємо кілька разів, щоб бульйон був максимально прозорим. Додаємо лавровий лист і духмяний перець горошком, сіль, варимо 30 хвилин (так як у мене м’якоть, цього часу достатньо).

Поки готується бульйон готуємо інші інгредієнти. Очищаємо овочі, варимо яйця.

Коли бульйон готовий опускаємо картоплю і варимо 15 хвилин (до готовності картоплі).

Тим часом готуємо зажарку. Дрібно ріжемо цибулю, відправляємо на сковорідку з розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо подрібнену моркву, потім перець болгарський. Коли всі протомится, додаємо 100 грам томату. Томат борщ червоним не зробить, а приємну кислинку, аромат і колір осені додасть.

Опускаємо зажарку в борщ, ріжемо яйця, відправляємо слідом за засмажкою. Пробуємо на сіль, якщо необхідно досолює, додаємо спеції за смаком. У моєму випадку – суміш перців і чорний мелений перець. Варимо 10-15 хвилин. Тепер опускаємо зелень, знімаємо з вогню, даємо настоятися і, можна за стіл!
Ми отримали яскравий, ароматний зелений борщ, з насиченим смаком літа. Приємного апетиту!