Інгредієнти
Для тіста: – | |
Шпинат – 150гр (або 8-10 кубиків замороженого) | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Кріп – 2 столові ложки | |
Борошно – 2 столові ложки | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Рослинна олія – 1 столова ложка (для змащування) | |
Для начинки: – | |
Плавлений сир – 80 г | |
Сметана – 2 столові ложки | |
Желатин – 1 чайна ложка | |
Лимонний сік – 2 столові ложки | |
Вода – 3 столові ложки | |
Червона риба – 150 г слобосоленной(лосось або форель) |
Чудовий рецепт, який дуже просто приготувати до святкового столу! По структурі, тісто з шпинату нагадує бісквіт, який дуже легко скручується. Ефектно виглядає, смачно, і найголовніше, що його можна зробити заздалегідь. Зберігати зелений рулет можна в холодильнику кілька днів, залишається тільки нарізати до столу, коли прийдуть гості!
Покроковий рецепт
Лимонний сік змішати з водою. Залити рідиною желатин, відкласти в сторону.
Приготувати тісто для рулету.
Жовтки відокремити від білків. Білок збити в міцну піну (до піків).
Шпинат (у мене заморожена), жовтки, рубаний кріп (теж заморожений нарізаний), чорний мелений перець, борошно закинути в блендер, збити до однорідної консистенції.
Зелену суміш викласти в глибоку чашу, додати збиті білки, акуратно перемішати. Деко вистелити пергаментним папером. Змастити папір рослинним маслом. Викласти тісто з шпинату, розподіливши тонким шаром по поверхні. Поставити випікатися у вже розігріту духовку на 5 хвилин при температурі 160 С. Вийняти, перевернути на лист фольги, зняти папір і дати охолонути.
А поки приготувати начинку.
Вершковий сир, сметану, і розведений желатин перемішати в мисці.
Готову начинку викласти на тісто (якщо хочете зробити маленькі і невеликі рулетики, розріжте випечений шпинатний пиріг навпіл. Вийде 2 коржа і рулетів багато), рівномірно розмазати. Викласти сьомгу, порізану на невеликі шматочки.
Згорнути ковбаскою, загорнути у фольгу.
Прибрати в холодильник на 2 години.
Дістати рулет, зняти плівку, порізати на шматочки (ширина за бажанням). Приємного апетиту!