Закуска з артишоків з мясною начинкою

Час приготування: 1 година

Незвичайна і корисна закуска з фаршированих артишоків.

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
свежемолотая кориця — половина ч. ложки
артишоки — шість штук
ароматне масло оливкове — на свій смак
тонкомолота сіль кам’яна — на свій смак
свіжа зелень петрушки — один великий пучок
пісок цукровий — третина ч. ложки
домашній яловичий фарш — 320 г
ароматне масло оливкове — половина ч. ложки
тонкомолотий перець чорний — на свій смак
великий салатний цибуля — одна штука
свіжовіджатий сік лимонний — половина ч. ложки

Як приготувати Закуска з артишоків з м’ясною начинкою

У деяких країнах артишок спочатку використовували для лікування різних хвороб і усунення багатьох недуг, з його допомогою знімали сильні набряки, лікували печінку, а також ревматизм.

Зараз артишок активно використовують не тільки для профілактики або лікування будь-яких хвороб, але і в кулінарії для приготування страв.

Дієтологи рекомендують готувати страви з артишоку тим, хто страждає на цукровий діабет, а також тим, у кого є якісь проблеми з травленням.

Жінкам, напевно, цікаво буде знати про те, що артишок покращує обмін речовин, крім цього, до його складу входять речовини, які надають саме позитивний вплив на стан волосся.

Цей продукт чудово виводить солі і шлаки з організму, а також допомагає позбутися від токсичних речовин, крім того, він є прекрасним антиоксидантом.

У нашій країні артишок вважається і донині екзотичним плодом, а багато російські господині не знають, що можна з нього приготувати.

Насправді, все дуже просто, так як артишок можна просто нафарширувати який-небудь ситної начинкою, наприклад, м’ясної, після чого залишиться тільки приготувати його в скороварці.

Покроковий рецепт

1

На квітці артишоку очистити верхні шари листочків, далі за допомогою ложки вийняти середину, після цього, приблизно на третину зрізати верхівку.

2

Далі всі оброблені артишоки поставити в посуд, наповнену водою, змішаною з лимонним соком, потім тримати їх в ній хвилин десять. У цей же час треба підготувати сковороду, в неї влити оливкову олію, викласти яловичий фарш і протягом десяти хвилин обсмажувати його.

3

Нарізати подрібніше очищений цибулю, потім викласти його в сковорідку з яловичим фаршем і ще хвилин десять обсмажувати при періодичному помішуванні. Потім насипати в цю ж посуд вибрані спеції, а також сіль і необхідну кількість свіжої рубаною петрушки, викласти приготовану м’ясну начинку між листочками артишоків. Додати також м’ясну начинку в середину кожного артишоку, потім перекласти все нафаршировані заготовки в скороварку.

4

Приготувати суміш. Для цього в окремий посуд влити лимонний свіжовіджатий сік, додати цукровий пісок в необхідній кількості, а також кип’ячену воду (дві чашки) і трохи ароматного оливкової олії.

5

Перекласти фаршировані артишоки в скороварку, залити зверху їх лимонної сумішшю, потім протягом двадцяти хвилин готувати.

Дивіться також:  Курино-яловичі котлети на пару