Десерт завжди можна піднести на вечірці. Або просто приготувати, для тих, хто хоче чогось солодкого
Інгредієнти
цукрового піску – 200 грам | |
молока – 100 мл | |
рослинної олії – 100 мл | |
яйце – 1 шт. | |
ванільного екстракту – 1 мл | |
борошна – 400 грам | |
розпушувач – 2 грами | |
свіжа вишня – жменя | |
вишневого соку – 20 мл | |
розтопленого масла – 2 мл |
Яскраво-рожеві кекси, усіяні вишнею і покриті глазур’ю – веселе та святкове частування. Десерт завжди можна піднести на вечірці. Або просто приготувати, для тих, хто хоче чогось солодкого.
Покроковий рецепт
1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Підготуйте форми для кексів, промазавши їх маслом.
2. Покладіть цукор, молоко, рослинне масло, яйце і ванільний екстракт у велику миску. За допомогою міксера збийте на середній швидкості.
3. Просійте в масу борошно і додайте розпушувач. Добре розмішайте.
4. Додайте вишні і вишневий сік, потім обережно перемішайте.
5. За допомогою ложки рівномірно розподіліть тісто у форми для кексів.
6. Випікайте протягом 12-14 хвилин. Готові кекси повністю охолодіть перед додаванням глазурі.
7. Щоб зробити глазур, збийте цукрову пудру, масло і вишневий сік до однорідної маси. Якщо ви хочете більш тонку глазур, додайте більше вишневого соку, по 1 чайній ложці за один раз.
8. Якщо ви віддаєте перевагу більш густу глазур, додайте більше цукрової пудри по 1 столовій ложці за раз, поки не буде досягнута бажана консистенція.
9. Кожен кекс покрийте вийшла глазур’ю. На один кекс не більше двох ложок. Дочекайтеся поки глазур, затвердіє, а після подавайте.