Анна Павлова – рецепт моєї мами

Анна Павлова – рецепт моєї мами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати необхідні продукти. Вершки прибрати в холодильник.

Ретельно відокремити білок від жовтків. Якщо хоч крапля жовтка потрапить в білок – нічого не вийде.

Починаємо збивати білки до утворення легкої піни. По чайній ложці додаємо цукор. Маса почне біліти і опускатися. Міксер необхідно тримати на середніх обертах. Загальний час збивання буде близько 15 хвилин.

Цукор повинен повністю розчинитися. Якщо видно крупинки, то сміливо додайте крохмаль, він допоможе розчинити цукор. Необхідно домогтися міцних піків. Маса не капає з лопатей міксера.

Додати сік лимона і оцет. Маса побіліє. Міксер прибираємо і акуратно вимішуємо ложкою.

Перекладаємо масу в кондитерський мішок або просто ложкою починаємо відсаджувати на пекарській папір безе у вигляді гнізда. Вийде велике гніздо, по краях слід викласти високий бортик, щоб потім можна було красиво укласти начинку.

Решту масу можна використовувати для тістечок і просто безе.

Добре охолоджені вершки 33% збити з цукровою пудрою. Повинна вийти пишна маса.

Перекласти крем у кондитерський мішок або просто пакет і акуратно викласти в середину торта і тістечок. Прикрасити свіжими ягодами за бажанням.