Апельсинова сальса – соус для мяса і риби

Апельсинова сальса – соус для мяса і риби – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Апельсин – 4 шт.
Соєвий соус – 20 мл
Бальзамічний оцет – 10 мл
Лимон – 1 зубчик
Імбир – 5 г
Часник – 3 г
Мед – 1 дес.л.

Як приготувати Апельсинова сальса – соус для м’яса і риби

Соуси відіграють велику роль в кулінарії. Вони роблять страви більш привабливими, приємними по консистенції, смаку і аромату. Допомагають урізноманітнити асортимент страв з одного і того ж сировини. Сонячна, апельсинова сальса додасть рибі особливий шарм.

Покроковий рецепт

Видавити сік з 4-х апельсинів або більше, щоб вийшло 100мл соку. Вилити в каструлю і варити, поки він не випарується в 2 рази.

Імбир очистити і дрібно порізати. Часник видавити через чеснокодавку або натерти на тертці. Кинути в вариться сік.

Туди ж кинути мед, соєвий соус, бальзамічний оцет.

В кінці кинути часточку лимона. Соус готовий. Його подають до риби в порційних соусниках або заливають їм рибу, викладену на тарілку.