Апетитне овочеве рагу з мясом

Апетитне овочеве рагу з мясом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Неперевершене поєднання соковитого м’яса і яскравих смаків свіжих і консервованих овочів оцінить і дорослий, і дитина. Блюдо красиво виглядає на столі.

Інгредієнти

М’ясо (м’якоть) – 300 гр.
Морква – 1 шт.
Цибуля-ріпка – 1 шт.
Огірки солоні – 2 шт.
Масло рослинне – 5 ст. л.
Перець болгарський – 1 шт. бажано взяти по половинці різних кольорів, наприклад, червоного та жовтого
Капуста кольорова – 150 гр. можна взяти брокколі
Зелень – за смаком
Часник – 1-3 зубчики у мене 1, але дуже великий
Томатна паста – 1 ч. л.
Сметана – 3 ч. л.
Сіль – за смаком
Перець, спеції – за смаком

Як приготувати Апетитну овочеве рагу з м’ясом

Для страви краще всього підійде телятина або м’яка, нежирна свинина. Різати м’ясо потрібно досить великими шматочками, інакше воно засмажиться і буде сухим. Всі овочі додаються в сковороду до м’яса по мірі їх нарізки. Спеції кладуть за 5 хвилин до готовності.

Покроковий рецепт

М’ясо нарізати кубиками або брусочками середнього розміру.

У сковороду налити олію, розігріти і опустити в нього шматочки м’яса. Смажити на середньому вогні приблизно 7 хвилин.

У цей час підготувати моркву, цибулю й огірки. Моркву порізати брусочками, огірок – напів-кружальцями, ріпчасту цибулю – півкільцями.

Порізані овочі додати до м’яса і гасити на середньому вогні під кришкою.

Перець промити, очистити від насіння і порізати на кубики.

Покласти перець в сковороду до м’яса і овочів. Продовжувати тушкувати під кришкою.

Цвітну капусту (свіжу або заморожену) розібрати на дрібні частини.

Додати капусту до тушкованих овочів і м’яса. Перемішати.

Покласти очищений зубчик часнику. Закрити кришкою і тушкувати 3 хвилини.


Покласти томатну пасту і сметану. Перемішати і додати трохи води. Посолити і приправити спеціями. Тушкувати під кришкою 3 хвилини.


Зелень петрушки, кропу і зелений лук порубати ножем і відправити на сковороду.

Все перемішати, закрити кришкою і дати настоятися кілька хвилин.


Подавати в гарячому вигляді. Рагу відмінно поєднується з вареним рисом.