Неперевершене поєднання соковитого м’яса і яскравих смаків свіжих і консервованих овочів оцінить і дорослий, і дитина. Блюдо красиво виглядає на столі.
Інгредієнти
М’ясо (м’якоть) – 300 гр. | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля-ріпка – 1 шт. | |
Огірки солоні – 2 шт. | |
Масло рослинне – 5 ст. л. | |
Перець болгарський – 1 шт. бажано взяти по половинці різних кольорів, наприклад, червоного та жовтого | |
Капуста кольорова – 150 гр. можна взяти брокколі | |
Зелень – за смаком | |
Часник – 1-3 зубчики у мене 1, але дуже великий | |
Томатна паста – 1 ч. л. | |
Сметана – 3 ч. л. | |
Сіль – за смаком | |
Перець, спеції – за смаком |
Для страви краще всього підійде телятина або м’яка, нежирна свинина. Різати м’ясо потрібно досить великими шматочками, інакше воно засмажиться і буде сухим. Всі овочі додаються в сковороду до м’яса по мірі їх нарізки. Спеції кладуть за 5 хвилин до готовності.
Покроковий рецепт
М’ясо нарізати кубиками або брусочками середнього розміру.
У сковороду налити олію, розігріти і опустити в нього шматочки м’яса. Смажити на середньому вогні приблизно 7 хвилин.
У цей час підготувати моркву, цибулю й огірки. Моркву порізати брусочками, огірок – напів-кружальцями, ріпчасту цибулю – півкільцями.
Порізані овочі додати до м’яса і гасити на середньому вогні під кришкою.
Перець промити, очистити від насіння і порізати на кубики.
Покласти перець в сковороду до м’яса і овочів. Продовжувати тушкувати під кришкою.
Цвітну капусту (свіжу або заморожену) розібрати на дрібні частини.
Додати капусту до тушкованих овочів і м’яса. Перемішати.
Покласти очищений зубчик часнику. Закрити кришкою і тушкувати 3 хвилини.
Покласти томатну пасту і сметану. Перемішати і додати трохи води. Посолити і приправити спеціями. Тушкувати під кришкою 3 хвилини.
Зелень петрушки, кропу і зелений лук порубати ножем і відправити на сковороду.
Все перемішати, закрити кришкою і дати настоятися кілька хвилин.
Подавати в гарячому вигляді. Рагу відмінно поєднується з вареним рисом.