Чистимо картоплю. Нарізаємо його на однакові довільного розміру шматочки. Залишаємо його поки в холодній воді (щоб виділився зайвий крохмаль, і надалі картопля по максимуму зберіг свою форму).
Нарізаємо цибулю, огірочки і м’ясо.
Обсмажуємо цибулю і м’ясо на сковороді на рослинному маслі. Додаємо мариновані огірочки. Солимо. Обсмажуємо блюдо 10 хвилин.
На цьому етапі я додаю картоплю. Але ви можете обсмажити його в окремій ємності до утворення скоринки. І тільки після цього змішати з іншими продуктами. Пам’ятайте, що азу готується методом обсмажування, а не гасіння. Картопля з м’ясом виходять чудовими.
Коли всі складові вже практично готові, додайте лаврові листочки, спеції і томатну пасту. Віддаю перевагу використовувати домашню пасту з перетертих помідорів. Ви можете скористатися консервованої, тоді азу придбає красивий червоний відтінок. Останній штрих – зелень. Наше азу з свинини з картоплею готово! Приємного апетиту!