Баклажани на зиму Гострі

Баклажани на зиму Гострі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готуємо продукти, баклажани чистимо, ріжемо попалам і половинку ще на чотири частини…

Баклажани складаємо в чашку і просолюємо 1 ст. л. солі і відставляємо в сторону приблизно на годинку, іншого! За тим баклажани промиваємо, віджимаємо і сушимо паперовим рушником.

На сковороду наливаємо частина олії і обсмажуємо баклажани до золотистого кольору, Смажити потрібно в кілька закладок, щоб баклажани лежали на сковороді в один шар. Відставляємо в сторону!

Тепер займемося перцем і часником. Перець чистимо, видаляємо прожилки, ріжемо на не великі шматочки, закладаємо в комбайн, можна ще все провернути в м’ясорубці. За тим туди ж кладемо чищений часник, гострий перець, сіль, масло і оцет. Прокручуємо все в однорідну масу!

Цю масу виливаємо в сковороду або каструлю, ставимо на вогонь і даємо закипіти. Потім викладаємо туди обсмажені баклажани, перемішуємо і кип’ятимо буквально дві хвилини, додаємо різану зелень і вимикаємо.

У стерильну банку викладаємо баклажани, і ставимо стерилізувати в каструлі, в яку кладемо на дно яку ні будь тканина, що б банка не лопнула, вода повинна діставати до плічок банки. 1 літрову банку стерилізуємо 45 хвилин з моменту закипання, банку 0,5 літра стерилізують 35 хвилин.

За тим дістаємо банку, і закатуємо стерильною кришкою! Укутувати банку не обов’язково, просто переверніть її на кришку і дайте охолонути. Після чого можете зберігати її у шафі при кімнатній температурі або в холодильнику якщо збираєтеся їсти відразу, тоді закочувати банку не потрібно. Якщо побоюєтеся за збереження продукту, то можете на 1 літ. банку покласти 1 таблетку аспірину. Приємного вам апетиту!