Баклажани на зиму

Баклажани на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ставимо кип’ятити 2, 5 літра води з додаванням 4 солових ложок солі, нею ми відваримо баклажани протягом 10 хвилинок. Для того щоб баклажани після варіння зберегли гарну форму, вибирайте овочі невеликі, приблизно з однаковою вагою. За цей час підготуємо овочі – очистимо їх від плодоніжок, шкірки, насіння і лушпиння.

Поки варяться сині, цибулька потрібно порізати – півкільцями, перчик – соломкою, а моркву можна натерти на будь тертці.

Після того як синенькі отварились, охолоджуємо їх і нарізаємо великим кубиком.
Всі нарізані овочі у великій мисці з’єднуємо, додаємо цукор, перець, сіль (ложки повинні бути без гірок), рослинне масло, оцет, часник видавити через прес, ретельно перемішати. Ємність потрібно поставити рівно на одну добу в холодильник.

По закінченні вказаного часу, салат можна розкласти по банках, простерилізувати і закатати, а можна залишити зберігати в холодильнику і використовувати як закуску, або як салатик до будь-якого гарніру. Не залишайте його при кімнатній температурі на довгий час, він може перекиснуть.

Час стерилізації банки об’ємом 0,5 літра – 15 хвилин. На дно сотейника зазвичай ложу серветку.

Обов’язково спробуйте. Вам дуже сподобається!