Випічка на основі банана виходить смачною і ароматною. До того ж, банан чудово поєднується з корицею і іншими спеціями, що дозволяє зробити смак кексу ще більш насиченим.
Інгредієнти
яйця – 1 шт. | |
банан – 1 шт. | |
цукор – 120 г | |
масло вершкове – 120 г | |
борошно – 350 г | |
розпушувач – 0, 5 ч. л. | |
сіль – щіпка |
Банановий кекс – відмінний рецепт для тих, хто любить бананову випічку. До того ж цей рецепт дозволяє легко і зі смаком “утилізувати” перезрілі банани, які вже ніхто не хоче їсти. Найбільш вдалим цей кекс виходить саме з дуже стиглих бананів. Вони роблять солодку випічку і повітряної і, на відміну від нестиглих бананів, не обтяжують тісто. Як визначити за зовнішнім виглядом, який банан ідеально підходить для випічки? Дуже просто! Правильні банани мають шкірку насиченого жовтого кольору, по якій розкидані коричневі цятки. Приготування десерту не викличе утруднень навіть у новачків, а смак порадує всіх любителів солодкого.
Покроковий рецепт
Яйця збиваємо з цукром і сіллю.
Вливаємо розтоплене вершкове масло.
Банан очистити і розминаємо виделкою.
Вводимо розім’яту банан в миску з іншими інгредієнтами.
Додаємо борошно з розпушувачем. При бажанні додаємо мелену корицю.
Тісто вимішуємо і кладемо у форму для запікання.
Випікаємо при температурі 180 градусів 40-45 хвилин.