Башкирська элеш з куркою і овочами

Башкирська элеш з куркою і овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

В башкирської кухні спеції практично не використовуються, тому в рецепті тільки сіль і зелень.

Інгредієнти

супова курка – 0,5 шт.
картопля білокачанна – 700 гр.
капуста – 400 гр.
морква – 200 гр.
цибуля перо – 4 шт.
зелень – 4 гілочки
сіль – 2 ч. л.
вода – 2-2,5 л.
цибуля ріпка – 1 шт.

Як приготувати Башкирська элеш з куркою і овочами

Це обов’язкова страва на свята, на весіллях, поминках. Готується воно просто, але досить довго. І хоча я росіянка, але для чоловіка, що виріс на національній кухні, іноді готую элеш. До речі, в інтернеті можна знайти зовсім інший рецепт з такою ж назвою, але вже в татарської кухні. Така плутанина з-за того що башкирська і татарську мови дуже схожі, а саме слово элеш означає лише порція.

Традиційно элеш готується з бараниною і яловичиною, але я готую з сільської куркою або магазинної суповий, кури швидкого приготування для бульйону абсолютно не годяться. Страва виглядає зазвичай, але воно дуже смачне.

Покроковий рецепт

У холодну воду опускаємо половину курки і очищену середнього розміру головку цибулі, варимо 1ч. 45 хвилин приблизно, дивимося по готовності м’яса, якщо можна відокремити від кісток, значить досить.

Поки вариться курка, очищаємо і моєму кілька картоплин і моркву, капусту, ріжемо великими шматками.

Дістаємо м’ясо з бульйону і опускаємо туди овочі. Варимо до готовності, перевіряємо, протикаючи виделкою.

Дістаємо овочі з бульйону.

Цибуля зелена дрібно шаткуємо, і посипаємо укладені м’ясо і овочі в піалу з бульйоном. Прикрашаємо гілочками кропу і петрушки. Страва готова!