Раніше бефстроганов був дуже поширений через систему громадського харчування. І завжди хочеться згадати рецепти з дитинства. Виходить дуже смачне м’ясо з підливою.
Інгредієнти
Яловичина (м’якоть) – 600 гр | |
Цибуля ріпчаста – 1 головка | |
Вода або бульйон – 1,5 склянки | |
Борошно – 1 ст. ложка | |
Масло вершкове – 50 гр | |
Масло рослинне – 2-3 ст. ложки | |
Сметана – 1 стакан | |
Томатна паста – 1 ст. ложка | |
Перець чорний мелений – за смаком та бажанням | |
Сіль – 0,75 ч. ложки |
Раніше бефстроганов був дуже поширений через систему громадського харчування. І завжди хочеться згадати рецепти з дитинства. Однак, частенько, у домогосподарок м’ясо бестроганов виходить жорстким. Хоча, по-суті, бефстроганов з яловичини не так складно готувати, як здається. Обсмажується м’ясо і потім гаситься в підливі. Виходить дуже смачне м’ясо з підливою.
Приготувавши яловичину по цьому рецепту, ви отримаєте м’яке м’ясо по-строгановськи в сметанно-томатний підливі.
Покроковий рецепт
М’ясо яловичини гарненько промити, порізати довгими шматочками товщиною близько 1×1 див. Обсмажити м’ясо на розпеченій, з рослинною олією сковороді. Долити води і тушкувати.
Головку цибулі почистити, помити і дрібно нарізати. Після того як вода випарується, закинути порізану цибулю. Смажити м’ясо і цибулю на середньому вогні до золотистого кольору цибулі (близько 10 хвилин).
Взяти іншу сковороду. Борошно обсмажити на вершковому маслі, весь час помішуючи, на середньому вогні, близько 5-ти хвилин.
Потім, борошно розвести бульйоном або водою. Прокип’ятити, додати гірчицю, перемішати.
Якщо у вас вийшли грудочки, суміш краще процідити. Додати в отриманий соус сметану, томат пасту і перемішати.
Викласти смажене м’ясо з цибулею в соус і поставити бефстроганов з яловичини на слабкий вогонь. Тушкувати на слабкому вогні. Через 10 хвилин бефстроганов з яловичини з гірчицею буде готовий.
Готову яловичину по-строгановськи можна подавати до столу з картопляним пюре, рисом або іншим гарніром.
Приємного апетиту!