Бісквітний рулет Веселий паровозик

Бісквітний рулет Веселий паровозик – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Такий рулет оформити зможе кожен, особливо його сподобається робити дітям. Чудовим сюрпризом буде на дитяче свято!

Покроковий рецепт

Спочатку розігріти духовку до 180 градусів.

Приготувати тісто для бісквітного рулету.

5 курячих яєць розбити, відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти до стану светложелтой піни з 50 г цукру піску на середній швидкості міксера. В іншій чаші (беріть чашу вже побільше, так як білки збільшуються в об’ємі в 7-10 разів) за допомогою міксера на великій швидкості збити в міцну піну (щоб ложка стояла) білки з 50 г цукру. У мене час збивання білків займає 10 хвилин. (Чаша і лопатки повинні бути абсолютно чистими і сухими!

Після збивання жовтків гарненько промийте лопатки, і насухо витріть їх). Жовтки перекласти до білків, акуратно і ніжно перемішати столовою ложкою (ні в якому разі не збивати білки осядуть, і тісто не підніметься). Просіяне борошно вищого сорту змішати з 1 чайною ложкою розпушувача. Ввести в яєчну суміш частинами борошно вищого сорту, попередньо просіяне (борошна необхідно 160 — 180 г).

Поки вводите борошно, постійно помішуйте тісто, щоб не утворилося грудочок. (Заважаємо, знову ж таки, ніжно і повільно, в одному напрямку, не стрясаючи зайвий раз тісто). Деко вистелити пергаментним папером і вилити на нього тісто, розрівнюючи по всій поверхні столовою ложкою. Перш ніж ставити бісквіт в духовку, розігрійте її до 180 градусів. Випікати бісквітне тісто на вже розігрітій! духовці 6-8 хвилин. Корж повинен ледь підрум’янитися. При торканні трохи липнути, але пружинити.

Гарячий бісквіт, тільки що з духовки, викласти на чисте кухонний рушник (як це зробити: накрити рушником деко і перевернути лист на рушник). Обережно зняти папір (якщо погано відходить, можна змастити зверху пекарську папір вологим пензликом). Бісквіт накрити другим тоненьким бавовняним рушником (щоб при згортанні він не злипнувся). Згорнути рулетом разом з прокладеними рушником. Дати повністю охолонути. Тепер, якщо ви приберете рушник, бісквіт буде сам загортатися в рулет. Далі за своїм розсудом… розгорнути рулет, змастити підготовленої заздалегідь начинкою (яку ви вирішили зробити?). Знову згорнути тісто в рулет. Дати випічці просочитися.

Тепер готовий рулет розрізати навпіл. Поставити рулети перпендикулярно один одному на велику плоску тарілку.

З різних печива зробити колеса, трубу, віконця у паровозика. Склеювати печива за допомогою розтопленого шоколаду (шоколад застигає і печиво тримається).

Носову частину краще звичайно зробити круглої, але такого великого круглого печива вдома у мене не виявилося. Зробити очі з драже і щасливу посмішку з гелевого харчового барвника. Приємного чаювання!