Квасолю промити, замочити в холодній воді на 2 години. Якщо є можливість, то можна замочити квасолю і на ніч.
Зварити квасолю, після чого додати до неї картоплю, порізану кубиками.
Через п’ять-десять хвилин після закипання, до квасолі і картоплі додати нашатковану капусту, дати закипіти і далі варити на повільному вогні.
У цей час у сковороді розігріваємо олію, додаємо в нього цибулю і смажимо до золотистого кольору
Коли цибуля приготується, додаємо до нього моркву і буряк, додати порізану соломкою, пасеруємо і додаємо томатну пасту, після чого тушкуємо все на повільному вогні 5-10 хвилин.
Після того, як овочі потушились, додаємо їх в каструлю, даємо закипіти, солимо, кладемо лавровий лист і подрібнений часник, готуємо на повільному вогні 10-15 хвилин. Все, дуже смачний борщ з квасолею готовий. Приємного апетиту.