Борщ холодний – брат окрошки

Борщ холодний – брат окрошки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Борщ часто плутають з борщем. Раз в назві присутнє буряк, то людина вибудовує асоціативний ряд, який закінчується борщем. Пам’ятаю свого часу у віці юної бунтарки сперечалася я з бабусею, що з буряком, це обов’язково борщ, а наявність капусти зовсім ні при чому. Бабуся ж, проживши півжиття на Україні (вже там розбираються в борщах), щоразу терпляче переконувала мене, що вся сіль в капусті. Минув час, я з цим питанням розібралася, тепер можу поділитися знаннями з іншими. Виходить так, борщ – це гарячий суп, хоч на м’ясному бульйоні, хоч пісний. Обов’язковими інгредієнтами є капуста, буряки, пасеровані овочі. Інші за смаком кухаря: квасоля, картопля, часник, Борщ – це холодний суп, або на квасі, або на буряковому відварі. Капусти в ньому ніколи не буває. Тільки буряк, свіжий огірок, зелень. Різні варіації з картоплею та морквою. Борщ хороший влітку. Про себе я його називаю «братом» окрошки. Готується він просто:

Покроковий рецепт