Борщ український

Борщ український – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготувати український борщ простіше, ніж це здається. Він не тільки апетитно виглядають, але і дуже смачний!

Інгредієнти

Яловичина на кістці – 0,5 кг
Вода – 5 л
Капуста б/к – 300 гр
Картопля – 3-4 шт
Морква – 1 шт
Буряк – 1-2 шт
Цибуля – 1 шт
Сіль – за смаком
Лавровий лист – 1-2 шт
Зелень – 2-3 гілочки
Сметана – за смаком

Як приготувати Борщ український

Коли запитують про супі, першим на розум завжди приходить БОРЩ! Це блюдо слов’янської кухні справедливо здобуло собі провідну роль серед перших страв.

Традиційно борщ вариться на м’ясному бульйоні, так він виходить наваристим. Красивий колір борщу забезпечує буряк, а аромат додасть зубчик часнику і лавровий лист, додані в самому кінці готування. І не забудьте про сметану. З нею борщ смачніше!

Покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти. Овочі очистити. М’ясо на кістці промийте. Приготуйте каструлю і сковороду.

У великій каструлі кісточку залийте холодною водою і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, зніміть піну шумівкою, зменшіть вогонь. Варіть близько години. М’ясо повинно відходити від кістки.

Капусту нашаткуйте. Якщо ви хочете додати квашеної капусти, попередньо вимочити її в холодній воді і вичавте.

Картопля наріжте часточками. Моркву і буряк натріть на тертці. Цибулю подрібніть. З готового бульйону вийміть кістки і м’ясо. Опустіть в каструлю нашатковану капусту і посоліть.


Цибулю і моркву спасерувати на олії на сковороді. Додайте в каструлю. На сковороду викладіть буряк, додайте бульйон (3 ст. л.) з каструлі і тушкувати 5-6 хвилин. В цей час розберіть м’ясо з бульйону. Хороші шматочки поріжте і повернути в каструлю. Не забудьте перевірити суп на сіль.

Коли буряк буде готова, перекладіть її в каструлю і поваріть суп ще 5 хвилин. За хвилину до готовності, додайте в борщ лавровий лист і зубчик часнику (за бажанням). При подачі в суп покласти сметану і зелень. Подавайте з чорним хлібом.