Варені і свіжі овочі можна дуже дрібно порізати або натерти на крупній тертці, а густоту кефіру супу-окрошки можна регулювати виходячи з особистих переваг.
Інгредієнти
картопля – 4 штуки | |
буряк – 2 штуки | |
огірок – 3 штуки | |
яйце – 3 штуки | |
цибуля зелена – 1 пучок | |
кріп – 1 пучок | |
сіль – 1 ч. л. | |
кефір – 1,5 л |
У літню спеку холодний кефірний суп – це справжній порятунок. Овочі можна зварити заздалегідь і тоді час приготування і борщів зелених значно скоротиться.
Покроковий рецепт
Зварити овочі (картопля, буряк) і яйця. Охолодити і очистити.
Картоплю порізати дрібними кубиками, а буряк, яйця (2 з 3) і свіжий огірок натерти на крупній тертці. Якщо у огірка товста шкірка, то краще його очистити.
Потовкти з сіллю до появи соку, нарізаний зелений лук і кріп.
Перемішати подрібнені овочі, при необхідності досолити.
Залити масу холодним кефіром. Якщо він занадто густий, то можна розбавити його сироваткою. Поставити в холодильник, щоб борщ настоявся.
У кожну тарілку покласти половинку вареного яйця, дрібно нарізану зелену цибулю і пару кубиків харчового льоду.