Борщ – “легендарне” страва традиційної слов’янської та української кухні.
Інгредієнти
Куряча гомілка (або інше куряче м’ясо) – 2.шт. (або більше – за смаком) | |
Капуста – 0,5-1.шт. (середній качан) | |
Морква свіжа – 0,5-1.шт. (середніх розмірів) | |
Буряк – 1-2.шт. (середніх розмірів) | |
Цибуля ріпчаста – 1.шт. (або більше – за смаком) | |
Томатна паста – 10-15.гр. | |
Часник – 1-2 зубчики (бажано свіжий) | |
Борошно – 1 ст. л. (необов’язково) | |
Олія соняшникова – 1-2 ст. л. (для обжарювання) | |
спеції – за смаком |
Про смакові якості борщу ходять чутки по всій території колишнього СНД і Євразії. Кожна господиня якщо не вміє готувати, то точно намагалася його приготувати хоч раз у своєму житті. Рецептів «традиційного борщу існує величезна безліч, так як його готували з урахуванням наявних, у тому чи іншому регіоні, набору продуктів.
Покроковий рецепт
М’ясо необхідно промити у чистій проточній воді і покласти в каструлю, наповнену до країв водою. Воду можна трохи підсолити для більш швидкого закипання.
Потрібно як можна дрібніше нашаткувати капусту і покришити цибулю.
На великій тертці натираємо моркву і буряк.
Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо так, щоб він встиг проваритися, але при цьому не сильно дрібно, щоб не розварилася.
Під час кипіння бульйону (протягом 10-15 хв. Для курки, 30-40 хвилин для яловичини і свинини) необхідно шумівкою, або іншими підручними засобами знімати яка збирається біля країв пінку.
Коли бульйон буде готовий, і м’ясо звариться, необхідно додати в каструлю капусту, а після закипання повторити процедуру і з картоплею.
Після цього необхідно перейти до обсмажування овочів.
Першим викладаємо на сковороду цибулю, помішуючи, обсмажуємо до золотавої скоринки. Після цього, додаємо по черзі, моркву, часник і буряк.
В окремому посуді змішуємо томатну пасту, воду і борошно(за бажанням) до однорідної маси. Після виливаємо отриману масу до обжаривающимся овочів.
Помішуючи необхідно рівномірно розподілити інгредієнти на сковороді, і дати їм потушиться під кришкою 3-5 хв.
Засмажку з обережністю (щоб не обпектися) висипаємо в каструлю і помішуємо.
Додаємо лавровий лист, сіль, приправи і зелень за смаком і залишаємо нудитися на 10-15 хв.
Борщ готовий!