Борщ з пампушками

Борщ з пампушками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


У каструлю налити не менше 2-х літрів покласти добре промите в холодній воді м’ясо .Варити на невеликому вогні 2 -2.5 години,постійно знімати піну, М’ясо готове,коли легко відходить від кісточки.

Поки готується м’ясо,нарізати буряк , поставити на середній вогонь 5 хв, додати натерті помідори без шкірки тушкувати 5 хв, потім влити ополоник бульйону і тушкувати ще 10 хв. ,в кінці можна додати 2 ст. л. цукру і 1 ст. л оцту.

Обсмажити окремо від буряка моркву і цибульку, хв 10.Щоб бульйон був гущі , можна ,припущені моркву з цибулею додати просіяного борошна 1 ст. л.

За 40 хв. до закінчення варіння м’яса в каструлю покласти нарізану картоплю, через 15 хвилин нашатковану капусту(якщо капуста жорстка її потрібно закладати разом із картоплею), перець ,припущені моркву з цибулею через 10 хвилин і за 5 хв до закінчення буряк, можна покласти помідор, сіль за смаком .роздавлений часник,трави. (Час дано приблизно)

Приготування пампушок.
Половина склянки молока підігріти ,щоб було теплим,але не гарячим,додати 0.5 ст. л піску і 1ч.л. сухих дріжджів з гіркою перемішати.

Вершкове масло розтопити ,влити в просіяне(для пишноти готових булочок) борошно, туди ж рослинне масло 2ст.л, що залишився молоко, цукор, сіль і молочно-дріжджову суспензію. Місити тісто краще руками


З тіста сформувати кулю “ і поставити в тепле місце на 20 хвилин.



Коли тісто підніметься, обім’яти і сформувати невеликі булочки, дати їм піднятися ,акуратно змастити збитим яйцем і відправити в розігріту духовку 190 С до готовності на 30 хв

Часниковий соус: В неглибоку ємність 3-4 зубчики часнику подрібнити,
додати рослинне масло 3 ст. л., сіль і зелень за смаком.


нанести часниковий соус.