Борщ зі свининою на кісточці

Борщ зі свининою на кісточці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Процес приготування займає 2 години. Спочатку вариться м’ясо, потім картопля і капуста і в останню чергу йде піджарка з овочів.

Інгредієнти

Свинина на кісточці – 1 кг
Картопля – 5 шт
Морква – 1 шт
Буряк – 1 шт
Цибуля – 1 шт
Томатна паста – 1 ст. л
Сіль, приправа, зелень – за смаком

Як приготувати Борщ зі свининою на кісточці

Складно собі уявити обід без першої страви. Існує велика різноманітність супів на будь-який смак. Незалежно від рецепту ситний суп може бути тільки на бульйоні, а бульйон на свинячий кісточці ще більш ситний.
А що входять до складу даного супу овочі роблять його не тільки ситним, але й смачним і корисним.

Покроковий рецепт



Беремо свинину на кісточці, миємо її, поміщаємо в каструлю в якій будемо готувати борщ. Солимо і ставимо на вогонь, після закипання варимо м’ясо 1,5 години.






Поки м’ясо вариться, приступаємо до підготовки овочів. Картоплю чистимо і нарізаємо, капусту режим соломкою. Інші овочі теж чистимо, потім цибулю ріжемо, моркву та буряк тремо на тертці.



Жир плаває на поверхні бульйону збираємо ложкою в іншу ємність, він знадобиться нам для піджарки.
Через 1,5 години після закипання дістаємо м’ясо, відокремлюємо його від кісток і відправляємо назад в каструлю. Спускаємо картоплю і капусту.




Приступаємо до піджарки овочів. Беремо сковорідку виливаємо в неї зібраний з поверхні бульйону жир і викладаємо цибулю. Після того як цибуля набуде золотистий відтінок, додаємо в піджарку терту моркву, буряк, томатну пасту і приправу до смаку. Закриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні.



Після того як картопля і капуста зварилися опускаємо піджарку в суп, додаємо зелень, закриваємо кришкою і залишаємо кипіти ще п’ять хвилин. Смачний борщ готовий! Приємного апетиту!