Процес приготування займає 2 години. Спочатку вариться м’ясо, потім картопля і капуста і в останню чергу йде піджарка з овочів.
Інгредієнти
Свинина на кісточці – 1 кг | |
Картопля – 5 шт | |
Морква – 1 шт | |
Буряк – 1 шт | |
Цибуля – 1 шт | |
Томатна паста – 1 ст. л | |
Сіль, приправа, зелень – за смаком |
Складно собі уявити обід без першої страви. Існує велика різноманітність супів на будь-який смак. Незалежно від рецепту ситний суп може бути тільки на бульйоні, а бульйон на свинячий кісточці ще більш ситний.
А що входять до складу даного супу овочі роблять його не тільки ситним, але й смачним і корисним.
Покроковий рецепт
Беремо свинину на кісточці, миємо її, поміщаємо в каструлю в якій будемо готувати борщ. Солимо і ставимо на вогонь, після закипання варимо м’ясо 1,5 години.
Поки м’ясо вариться, приступаємо до підготовки овочів. Картоплю чистимо і нарізаємо, капусту режим соломкою. Інші овочі теж чистимо, потім цибулю ріжемо, моркву та буряк тремо на тертці.
Жир плаває на поверхні бульйону збираємо ложкою в іншу ємність, він знадобиться нам для піджарки.
Через 1,5 години після закипання дістаємо м’ясо, відокремлюємо його від кісток і відправляємо назад в каструлю. Спускаємо картоплю і капусту.
Приступаємо до піджарки овочів. Беремо сковорідку виливаємо в неї зібраний з поверхні бульйону жир і викладаємо цибулю. Після того як цибуля набуде золотистий відтінок, додаємо в піджарку терту моркву, буряк, томатну пасту і приправу до смаку. Закриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні.
Після того як картопля і капуста зварилися опускаємо піджарку в суп, додаємо зелень, закриваємо кришкою і залишаємо кипіти ще п’ять хвилин. Смачний борщ готовий! Приємного апетиту!