Булочки цукрові

Булочки цукрові – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт цих булочок оцінить будь-яка господиня, особливо, якщо у Вас вже були проблеми з дріжджовими виробами. Нічого складного тут немає,тільки Ваше терпіння і Ваше бажання побалувати рідних смачною випічкою

Інгредієнти

Молоко – 350 мл
Цукор – 50-60 гр
Дріжджі – 2 ч. л
Ванільний цукор – 2 ч. л
Рослинне масло – 80 мл
Вершкове масло – 50гр
Яйце – 2 шт
Цукор для булочок – 100 гр
Борошно – 500-650 гр

Як приготувати Булочки цукрові

Раніше я завжди боялася працювати з дріжджовим тістом, то “шапка” не виходила,то здоба була не повітряної, то тісто, вже дуже сильно, пахло дріжджами. Але, нещодавно,я для себе відкрила цей рецепт, з ним тісто виходить повітряним, ароматним і дуже довгий час не черствіє.

Покроковий рецепт

Для початку нагріємо молоко, але не сильно.У теплому молоці 300 мл( 50 мл, нам потрібні для обмазування булочок, перед випіканням) розчиняємо дріжджі і цукор( 50-60 гр).

Залишаємо в теплому місці до появи “шапки”.

Після того, як утворилася “шапка” додаємо яйце і гарненько збиваємо.

Потім додаємо ванільний цукор, рослинне і вершкове масло. Перемішуємо до однорідної консистенції. Перемішувати потрібно віночком, міксер тут не підходить.

Наступним кроком у приготуванні тесту буде мука. Всипаємо її частинами, попередньо просіяне. Місимо тісто приблизно 10-15 хвилин, воно повинно вийти м’яким, злегка приставати до рук.

Відправляємо наше тісто в миску, накриваємо рушником і даємо йому підійти. Часу приблизно годину потрібно.

Можу дати пораду, щоб тісто швидше підійшло, біля миски можна поставити каструлю з окропом, або, як радять наші мами, відправити тісто в мікрохвильову піч і поряд поставити склянку з гарячою водою.

По закінченню години, наше тісто має збільшиться максимум в 3 рази. Знову таки, все залежить від дріжджів, які Ви оберете. Я використовую завжди сухі дріжджі, і поки жодного разу мене не підводили.

Після того, як тісто підійшло, вимісіть з нього повітря, злегка пам’ятаєте і поділіть на 10 рівних частин.

Скачайте з них кульки. Поки Ви будете докатывать останню кулю, попереднє тісто встигне ще раз підійти.

Беремо нашу кульку, і качалкою або руками, злегка промасляном столі ( ні в якому разі не додавайте більше борошна) формуємо коржик, приблизно 0.5 см завтовшки.

На середину коржа вливаємо столову ложку рослинного масла і рівномірно його розподіляємо ( масло можна розподіляти руками, так буде швидше, але це в тому випадку, якщо Ви розкатали всі кульки відразу).

Слідом за маслом , додаємо столову ложку цукру ( для любителів кориці, можна змішати цукор плюс кориця, 1:1)і рівномірно розподіляємо його по тесту.

Кожну корж звертаємо трубочкою, цукром всередину. Трубочку складаємо навпіл, і з’єднуємо, злегка прищипуючи. Потім робимо надріз посередині складеної вдвічі трубочки . З протилежного від прищипанной боку. Розгортаємо розріз в різні сторони, злегка підгинаємо всередину – і у вас вийде гарна багатошарова булочка у вигляді серця ( дивіться фото).

випікати 10-15 хвилин

Заздалегідь підготуйте змащений маслом або вистелене пергаментом деко.
Викладаємо булочки на деко і залишаємо на 25-35 хвилин на расстойку в тепле місце ( в ідеалі поставити біля нагрівається духовки)

Після того як тісто ще раз підніметься , змащуємо його сумішшю з молока (50мл) і цукру ( 1 ст. л) і ставимо булочки в попередньо нагріту до 200 градусів духовку.

Випікайте булочки 10-15 хвилин, але це все залежить від вашої духовки. Можливо знадобиться 20 хвилин, але дивіться не пересушите, інакше при охолодженні вони будуть жорсткими. Враховуйте, що в духовці дріжджове тісто ще збільшиться в розмірі – тому, викладаючи їх на деко, залишаючи між ними вільне місце.

Готові булочки викладаємо на блюдо. При чому робити це потрібно, як тільки Ви дістали їх з печі, так як цукор при охолодженні утворює карамель, і потім їх просто важко буде цілими дістати з дека.

Розмітаються ся здоба блискавично. Приємного Вам чаювання!!!