Бурякові салати особливо хороші тим, що готувати їх можна цілий рік. Буряково-сирний салат – ідеальний варіант для тих, хто стежить за фігурою.
Інгредієнти
буряк – 100 грам | |
сир – 100 грам | |
оливкова олія – 1 столова ложка | |
сіль – за смаком | |
прованські трави – щіпка | |
кунжутне насіння – пару щіпок |
Якщо ви хочете скоротити час готування салату, відваріть буряк заздалегідь. Так само чудово буряк не відварювати, а запекти в духовці у фользі. Сир варто брати не жирний. Заправляти такий салат можна і йогуртом, і сметанкою.
Час готування салату вказано без варіння буряків.
Покроковий рецепт
1. Буряк спочатку відварюють до готовності, охолоджують, потім нарізають кубиками. (Буряк можна не варити, а запекти в духовці, загорнувши у фольгу). Якщо ви бажаєте скоротити процес готування салату, зваріть буряк заздалегідь.
Сир нарізати такими ж кубиками, як і буряк.
2. Сир і буряк перекладають в миску.
3. Додають трохи кунжутного насіння і щіпку прованських трав.
4. Заправляють буряково-сирний салат оливковою олією. (Якщо оливкової немає, можна замінити на рослинну рафіновану). Салат перемішують. За смаком можна додати зовсім небагато солі.
5. Перекласти готовий салат в красиву чашу і подавати до столу. Приємного апетиту!