Бурякові салати особливо хороші тим, що готувати їх можна цілий рік. Буряково-сирний салат – ідеальний варіант для тих, хто стежить за фігурою.

Інгредієнти
| буряк – 100 грам | |
| сир – 100 грам | |
| оливкова олія – 1 столова ложка | |
| сіль – за смаком | |
| прованські трави – щіпка | |
| кунжутне насіння – пару щіпок |
Якщо ви хочете скоротити час готування салату, відваріть буряк заздалегідь. Так само чудово буряк не відварювати, а запекти в духовці у фользі. Сир варто брати не жирний. Заправляти такий салат можна і йогуртом, і сметанкою.
Час готування салату вказано без варіння буряків.
Покроковий рецепт

1. Буряк спочатку відварюють до готовності, охолоджують, потім нарізають кубиками. (Буряк можна не варити, а запекти в духовці, загорнувши у фольгу). Якщо ви бажаєте скоротити процес готування салату, зваріть буряк заздалегідь.
Сир нарізати такими ж кубиками, як і буряк.

2. Сир і буряк перекладають в миску.

3. Додають трохи кунжутного насіння і щіпку прованських трав.

4. Заправляють буряково-сирний салат оливковою олією. (Якщо оливкової немає, можна замінити на рослинну рафіновану). Салат перемішують. За смаком можна додати зовсім небагато солі.

5. Перекласти готовий салат в красиву чашу і подавати до столу. Приємного апетиту!
