Бутерброди зі шпротами, вареним яйцем і свіжим огірком

Бутерброди зі шпротами, вареним яйцем і свіжим огірком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Бутерброди зі шпротами, вареним яйцем і свіжим огірком

Інгредієнти

Білий хліб – 8 скибочок
Шпроти – 1 банка
Огірок свіжий – 1 шт
Яйце варене – 3 шт
Майонез – 1 ст. ложка

Як приготувати Бутерброди зі шпротами, вареним яйцем і свіжим огірком

Ароматна, копчена рибка знайома всім з дитинства. В СРСР це був справжній делікатес. Не один святковий стіл не обходився без шпрот. До Радянського споживачеві шпроти потрапляли з Латвії. Взагалі на той момент це був єдиний виробник шпрот. Рибку коптили, а потім консервували в маслі. Але пізніше, вже в сучасній Росії, шпроти з Латвії були заборонені. При копченні виділяється отрутна речовина-бензапірен. Пізніше виробники стали використовувати замість копчення безпечну добавку “рідкий дим”. Але потрібно відзначити, що в Латвії залишилися деякі заводи, які виробляють шпроти відповідно до початкової рецептури і з збереженням традицій виробництва. У тандемі шпроти з вареним яйцем, свіжим огірком, на хрусткому хлібці… Вкуснотище!!! Такі бутерброди підійдуть, як для перекусу, так і як закуска до святкового столу. Так само цей рецепт буде паличкою-виручалочкою, якщо до вас прийшли несподівані гості. Готуються легко і швидко. Бутербродики виходять маленькими, їх зручно їсти.

Покроковий рецепт

Білий хліб підсушити в духовці або на сковороді.

Три варених яйця дрібно порубати. Можна натерти на тертці. Змішати з майонезом.


Огірки нарізати тонкими скибочками. Викласти на хліб.

Зверху на огірки викласти суміш з яєць і майонезу.

Викласти шпроти. Кожен вийшла бутерброд розрізати навпіл. Приємного апетиту!