Вперше блюдо спробувала кілька років тому в Карпатах і після цього закохалася в блюдо. Цей рецепт в домашніх умовах зможе приготувати будь-яка господиня.
Інгредієнти
Вода – 5 л | |
Свинина – 300-500 г | |
Квасоля – 0,5 ст | |
Сушені гриби – 100-200 г | |
Морква – 1 велика | |
Цибуля – 2 середні | |
Часник – 1-2 головки | |
Борошно – 1 склянка | |
Соняшникова олія – для смаження | |
Сіль – за смаком | |
Зелень – за смаком | |
Лавровий лист – 1 листочок, за бажанням | |
Духмянный горошок – 2 горошини | |
Томатна паста – 2 ст. ложки |
Єдине блюдо, яке важко віднести до першого або другого блюда. Але незважаючи на це, чанахи смачний і дуже ситний.
Покроковий рецепт
На початку підготувати всі продукти, щоб все було під рукою. Заздалегідь замочити квасолю, а також гриби промити і також замочити. Гриби настоювати 30 хв – 1 годину. Квасолю замочити на ніч, якщо молода квасоля цього робити не потрібно. Далі порізати дрібними шматочками м’ясо, посолити і обсмажити на сковороді.
Далі поставити воду на чанахи, щоб закипіла. Також поставити варити гриби в тій же воді, в якій замочували. Можна брати і свіжі гриби, наприклад, печериці, але тоді їх потрібно очистити і обсмажити. Варити гриби не менше півгодини.
Коли вода закипить, її посолити і викласти м’ясо, додати квасолю і гриби з рідиною. Варити на середньому вогні, поки м’ясо не стане м’яким. Тим часом підготувати інші овочі, очистити їх від шкірки і промити. Картопля дрібно порубати і відправити в каструлю. Тепер нехай вариться, коли картопля почне розварюватися, тонда можна додавати наступні інгредієнти.
Поки чанахи вариться, дрібно порізати цибуля й обсмажити до прозорості. Моркву натерти на крупній тертці і відправити на сковороду до цибулі. Коли морква стане полумягкой, додати томатну пасту і десь протягом хвилинки протомитися. Далі всі відправити в каструлю з чанахи. Можна спробувати на смак, якщо треба, досолити. Тепер за бажанням додати лавровий лист (багато хто вважає, що лавр перебиває аромат грибів, але якщо покласти дуже маленький листочок, то нічого подібного не станеться, а смак буде насыщенее). Також додати духмянный горошок (можна чорний), зелень (суха, свіжа) за смаковими уподобаннями.
Тепер беремо склянку борошна і ложку. Тоненькою цівкою всипаємо і розмішуємо. Якщо не виходить і утворюються відразу коржі з-за гарячої рідини, то можна борошно розвести у кип’яченої холодної води, а потім цю рідину влити в чанахи. Тепер нехай 5-10 хвилин побурлит і додати часник. Часник можна дрібно порубати, а можна видавити. Нехай чанахи закипить і відразу вимкнути. Датб настоятися. Якщо чанахи вжити одразу, він буде рідким, а якщо настоїться, то смак виходить насичений часниково-грибний, а з виглядом не то каша, то не суп. Таке блюдо сподобається всім, воно дуже поживне.