Червоний борщ з пампушками

Червоний борщ з пампушками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати інгредієнти для пампушок. Вода повинна бути тепленькою, але не дуже гарячою і не окріп. У такому разі дріжджі перейдуть і зіпсуються, але вода не повинна бути холодною, адже така вода сповільнить зростання дріжджів. Краще всього брати свіжі дріжджі, але якщо таких не виявилося, можна замінити на 11-12 грам сухих дріжджів.

Розчиняємо дріжджі у воді з двома ложками цукру. Можна замінити цукор на одну ложку меду.

 

Гарненько перемішуємо дріжджі і залишаємо приблизно на 10 хвилин, щоб сталася реакція дріжджів.

Просіяти в миску борошно, всипати сіль і додати 3 ложки оливкової олії. Якщо немає оливкової – замініть на рафіновану соняшникову. Ретельно перемішати сухі компоненти з маслом.

Вилити воду з дріжджами плавною цівкою до борошна, добре перемішати інгредієнти і замісити тісто.

Відмінне тісто не повинно прилипати до рук, але головне не забити тісто борошном. Коли тісто перестане липнути до миски і рук – цього цілком достатньо.

Накрити тісто вафельним або лляним рушником і поставити в тепло. Не використовуйте харчову плівку або махрові рушники – тісто не буде дихати і дріжджі погано зійдуть.

Наше тісто вже зійшло і збільшилася в три рази. Обім’яти тісто на присипаної борошном поверхні.

З тіста сформувати довгастий рулет буквально 5 сантиметрів у ширину.

Розрізати тісто на шматочки вздовж рулету. З кожного шматочка сформувати кругленький кулька, посипаючи тісто борошном. Викласти тісто на пекарській папір або ж на змащений маслом деко. За бажанням, змастити пампушки яйцем або водою з медом. Випікати близько двадцяти хвилин при 200 градусах. Орієнтуйтеся на рум’яну скоринку. Як тільки пампушки спеклися – дати їм повністю охолонути, потім зняти з пергаменту.

Приступаємо до приготування заправки для пампушок. Очистити дві головки часнику, близько 9-10 зубчиків, пропустити їх через прес. Дрібно нашаткувати зелень кропу, додати зелений лук, якщо є. Додати 0,5 чайної ложки солі до заправки.

Залити часник з зеленню маслом. Перемішуємо і відправляємо настоюватися в холодильник.

Беремося за приготування борщу. Щоб було зручніше і швидше – борщ можна готувати тоді, коли сходить тісто на пампушки.
Спершу потрібно очистити картоплю, буряк, моркву та цибулю. Капусту вимити і дати воді стекти.

Гарненько м’ясо вимити, видалити зайву шкірку. Я використовую курку – задню частину спинки. Таке м’ясо жирне, на кістки і дасть дуже хороший навар. Після того, як ви зачистили м’ясо – частини курки залити 1,5 л води і поставити на вогонь готується протягом 45 хвилин. Посолити бульйон, за бажанням, додати лавровий лист і ягоди ялівцю – для наваристого смаку бульйону.

Нарізати кубиками картоплю і кинути в бульйон з уже готової куркою.

Починаємо приготування заправки для борщу. Натерти на тертці буряк і моркву.

Нашаткувати дрібними кубиками цибулину – по половинці. Одну половинку потрібно додати до заправки, а другу – до борщу в кінці приготування.

Розігріти сковорідку з додаванням рослинної олії. У гаряче масло додаємо буряк, цибулю та моркву. Готуємо овочі до повного обсмажування.

До обсмажених овочів додаємо томатний сік. Якщо у вас немає домашнього томатного соку, краще використовувати томатну пасту. Розведіть її водою 1:1. Чому не можна використовувати покупної сік? Найчастіше, він занадто водянистий, тому для борщу все ж краще використовувати домашній, або ж томатну пасту. Готувати заправку до випарювання рідини. Готову заправку додаємо до борщу.

Коли картопля вже зварився – пора додавати капусту і цибулю. Нашаткувати на мандалине або вручну капусту і додати до борщу разом з рештою нарізаною половинкою лука.

Готуємо борщ до м’якості капусти. Перчимо страву, я додаю ще й колечко перцю чилі. Додаємо цукор або кислоту за смаком, в залежності від смаку томатного соку або пасти. Для більш пряного смаку можна додати солодку паприку і нарубану зелень за смаком. Залишаємо борщ на вимкненій плиті, щоб він добре настоявся.

Остиглі пампушки заливаємо настояної ароматною заправкою. Через кілька хвилин пампушки вже можна подавати до потовк, коли тісто просочиться часниковим маслом і ароматами заправки.

Розливаємо ароматний і наваристий борщ по тарілках. Для смаку додаємо ложечку жирної сметанки. Подаємо борщ пухкими пампушками з часником до столу. Приємного апетиту!