Соус з болгарських перців – універсальний соус, який підходить і до риби, і до м’яса.
Інгредієнти
Болгарський перець – 2 шт. великий | |
Рослинне масло – 1 чайна ложка | |
Часник – 2 зубчики | |
Соєвий соус – 2 столові ложки | |
Мед – 1 чайна ложка | |
Мелений коріандр – 1/ 3 чайної ложки | |
Лимон – кілька крапель | |
Сіль – за смаком |
Досить таки універсальний соус, який підійде і до м’яса, і до риби. Насолода смаку регулюється лимонним соком і медом.
Покроковий рецепт
Основа приготування цього соусу болгарські перці. Не меншу роль тут грають соєвий соус, лимон, часник.
Отже, необхідні інгредієнти:
Болгарські перці промити, укласти на деко, змастити рослинним маслом, зробити проколи. Відправити перці в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Болгарські перці після запікання очистити від плівки (якщо плівка знімається погано, можна перці перекласти в поліетиленовий пакет на 10 хвилин, потім вийняти і знімати плівку). Видалити плодоніжку і насіння. Почистити 2 зубчики часнику (можна і більше, це вже за вашим бажанням та смаком), крупно порізати.
У чашу блендера відправити порізані зубчики часнику і запечений очищений перець. Подрібнити. Соус можна пюрировать до однорідного стану, а можна і до дрібних шматочком.
Додати до болгарського пюре 2 столові ложки соєвого соусу, 1 чайну ложку меду, 1 /3 чайної ложки меленого коріандру, щіпку солі і кілька крапель свіжовичавленого лимонного соку. Все перемішати.
Приготувати на пару рибне філе, попередньо посоливши і поперчив рибу.
Подавати до столу рибу на пару, заправивши її червоним соусом з запечених болгарських перців. Приємного апетиту!