Супи в «хлібній тарілці» надзвичайно славляться в Чехії. Причому юшка може бути абсолютно різною. У даному рецепті пропоную картопляний суп.
Інгредієнти
Хліб чорний – 2 шт. хлібці докторські (хліб грубого помелу) | |
Картопля – 3-4 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Вершкове масло – 50 г | |
Плавлений сир – 30 г | |
Цибуля зелена – 2 пера | |
Вода – 200 мл | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Базилік – жменя |
Супи в «хлібній тарілці» надзвичайно славляться в Чехії. Причому юшка може бути абсолютно різною. Основною умовою в приготуванні повинен бути хліб грубого помелу. Особливо він гарний, коли настоїться, і поїдати його прямо разом з «тарілкою» і це надзвичайно смачно! Наступного разу спробую зробити Чеський грибний суп у хлібі.
Покроковий рецепт
Відрізаємо верх хліба, так щоб стінки майбутнього горщика були однакової висоти.
Вичищаємо середину (я робила це за допомогою ложки для морозива, дуже зручно).
Відправляємо хлібці з кришками в духовку на 5-10 хвилин.
Цибулю нарізаємо (все одно якого розміру, оскільки всі будемо перемелювати) і обсмажуємо на сковороді з високими бортиками на вершковому маслі до золотистого кольору.
Чистимо і нарізаємо шматочками картоплю. Додаємо до цибулі. Злегка обсмажуємо
Наливаємо води і тушкуємо при закритій кришці до готовності картоплі.
Далі… всю суміш перелити в блендер, додаємо вершковий сир і пюрируем. Посолити, поперчити, додамо базилік. Спробуємо. При необхідності досолим.
Якщо вам суп здасться густим, просто додайте молока або бульйону до бажаної консистенції.
Суп наливаємо у «хлібний горщик» і присипаємо зеленою цибулею і перцем. Порада: Дайте супу в горщику трохи настоятися 5-10 хвилин (щоб стінки хліба трохи просочилися), якщо поспішаєте, докорити процес допоможе мікрохвильовка або духовка. Приємного апетиту!