Дієтичний пиріг на вівсяному борошні з яблуками, в мультиварці

Дієтичний пиріг на вівсяному борошні з яблуками, в мультиварці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Вівсяну муку можна отримати, якщо перетерти вівсяні пластівці в блендері або кавомолці.
Готується пиріг просто і володіє масою корисних властивостей 🙂

Покроковий рецепт

Готуємо борошно: перетираємо звичайні вівсяні пластівці в блендері і просіваємо через сито

Яйця збиваємо міксером пару хвилин.


У збиті яйця додаємо столову ложку йогурту (можна і більше-шкоди не буде). І знову збиваємо.

Яблуко очищаємо від шкірки і ріжемо на середні шматочки. Яблука бажано брати солодкі, так як в цьому рецепті цукор у складі відсутня.

Акуратно вливаємо суміш з яєць і йогурту в борошно, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. За бажанням можете додати в тісто цукор.

У тісто додаємо яблука. Перемішуємо все дуже добре.

Каструлю мультиварки або форму всередині обмазуємо невеликою кількістю вершкового масла (зовсім трохи!) Якщо ви впевнені в антипригарних властивості своєї форми для випічки-можете пропустити цей крок.

Акуратно вливаємо наше тісто у форму. Зверху прикрашаємо чорною смородиною або іншими улюбленими ягодами.

Каструлю ставимо в режим “випічка”, встановлюємо час 1 год. Закриваємо кришку.

Готовий пиріг на 10 хвилин залишаємо в мультиварці, щоб він дійшов.
Акуратно виймаємо й розрізаємо на порційні шматочки.
Пиріг, за бажанням, можна додатково прикрасити збитими вершками або іншим легким кремом. Подавати до чаю або кави у вигляді десерту.
Приємного апетиту!