Долма, приготована в пароварці

Долма, приготована в пароварці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

М’якоть баранини і яловичини промити, нарізати на шматочки. Цибуля ріпчаста очистити, теж нарізати.

Прокрутити м’ясо і цибулю на м’ясорубці. Добре перемішати. Посолити і поперчити. За смаком можна додати спеції, зелень.

Виноградне листя промити. Якщо листя не свіжі, заздалегідь відмочити у прохолодній воді (щоб позбавитися від зайвої солі).

На кожен лист викладати столову ложку фаршу. Закрутити конвертик так, щоб м’ясо не виглядало. Укласти на деко пароварки не занадто щільно один до одного.

Готувати в пароварці 30 хвилин. Долму також можна згасити в невеликій кількості води або томатного соусу. Для приготування на пару підходить і мультиварка. До долми відмінно підходять білі і томатні соуси, всілякі соління. Впевнені, вам сподобається пікантний, трохи кислуватий смак долми. Вам захочеться готувати це блюдо знову і знову!