Всі абрикоси помити, просушити, розділити руками на половинки і очистити від кісточок.
Очищені абрикосові половинки ножем розрізати навпіл, викласти в каструльку, залийте звичайною водою і поставити на середній вогонь.
Вміст каструльки перемішати, довести до кипіння, і поварит 10 хвилин, періодично перемішуючи.
Через 10 хвилин готову абрикосову масу зняти з вогню, заправити цукром і лікером, ретельно перемішати і залишити остигати.
Остиглу масу вилити в чашу блендера, перебити до однорідності, заправити екстрактом ванілі або мигдалю, ще раз перемішати і перелити в контейнер для харчових продуктів.
Наповнений контейнер помістити в морозилку на півгодини.
Через півгодини абрикосову масу ще раз перемішати блендером, знову вилити в контейнер і відправити в морозилку до повного заморожування маси.
Готовий домашній абрикосовий сорбет викласти в піали, прикрасити листочками м’яти і подавати до столу.