Домашній півень в сметанному соусі зі спеціями

Домашній півень в сметанному соусі зі спеціями – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку, потрібно нарізати філе півня на поздовжні пласти. Трохи відбити шматочки і натерти сіллю і перцем. Залишити маринуватися на п’ять хвилин.

Відправити м’ясо в глибоку ємність, додати спеції за смаком і добре перемішати. Залишити ще на п’ять хвилин.

Влити трохи сметанно-лимонного соусу, рубаний на півкільця цибулі. Перемішати масу і залишити настоюватися на п’ять хвилин. Замість сметанно-лимонного соусу можна додати звичайний домашній майонез або жирні вершки. Після закінчення часу, варто викласти м’ясну масу в глиняні горщики і відправити запікатися – при 180 градусах під кришкою.

Готову курочку вийняти з духовки і дати трохи охолонути.

Подавати смачне, ситне і смачне блюдо до столу. Приємного апетиту! Приготовлений таким чином, півень стає м’яким і не потрібно його гасити більше години!