Інгредієнти можна підлаштовувати під себе і додавати все, що є під рукою. Сподобається не тільки дітям, але й дорослим
Інгредієнти
Вівсяні пластівці – 3 склянки по 250 мл довгого варіння 15-20 хв | |
Горіхи/насіння(арахіс) – 1 склянка мигдаль, фундук, кешью | |
Вода – 300 мл тепла | |
Мед – 2 ст. л. з гіркою | |
Вершкове масло – маленький шматочок | |
Сухофрукти(курага) – пів склянки сушена вишня, родзинки, журавлина | |
Кокосова стружка – пів склянки | |
Сіль/спеції(кориця, апельсинова цедра, ванільний ароматизатор) – за смаком |
Це відмінний смачний сніданок у поєднанні з йогуртом, молоком, соком або фруктами. Її переваги відрізняються від магазинної – корисністю, натуральністю і дешевою ціною.
Покроковий рецепт
Встановити в духовій шафі температуру 160 градусів. Застелити пекарським папером деко.
Змішати в ємності вівсяні пластівці і горіхи (я додаю в кінці смажений арахіс)
У теплій воді розчинити мед і вилити в миску, добре перемішати
В отриману консистенцію додати сіль/спеції за смаком
Додати маленький шматочок вершкового масло для додання хрусткої скоринки
Викласти рівним шаром на деко і випікати 20-30 хв. Помішувати кожні 10 хв.
У готову гранолу додати смажені горіхи (якщо не випікали разом з ними), кокосову стружку і сухофрукти (у мене курага)
Зберігати в холодильнику в герметичному контейнері протягом тижня. Повірте, надовго це ласощі не затримається)
Приємного апетиту!