Домашня ароматна гранола

Домашня ароматна гранола – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти можна підлаштовувати під себе і додавати все, що є під рукою. Сподобається не тільки дітям, але й дорослим

Інгредієнти

Вівсяні пластівці – 3 склянки по 250 мл довгого варіння 15-20 хв
Горіхи/насіння(арахіс) – 1 склянка мигдаль, фундук, кешью
Вода – 300 мл тепла
Мед – 2 ст. л. з гіркою
Вершкове масло – маленький шматочок
Сухофрукти(курага) – пів склянки сушена вишня, родзинки, журавлина
Кокосова стружка – пів склянки
Сіль/спеції(кориця, апельсинова цедра, ванільний ароматизатор) – за смаком

Як приготувати Домашній ароматна гранола

Це відмінний смачний сніданок у поєднанні з йогуртом, молоком, соком або фруктами. Її переваги відрізняються від магазинної – корисністю, натуральністю і дешевою ціною.

Покроковий рецепт

Встановити в духовій шафі температуру 160 градусів. Застелити пекарським папером деко.
Змішати в ємності вівсяні пластівці і горіхи (я додаю в кінці смажений арахіс)

У теплій воді розчинити мед і вилити в миску, добре перемішати



В отриману консистенцію додати сіль/спеції за смаком
Додати маленький шматочок вершкового масло для додання хрусткої скоринки

Викласти рівним шаром на деко і випікати 20-30 хв. Помішувати кожні 10 хв.

У готову гранолу додати смажені горіхи (якщо не випікали разом з ними), кокосову стружку і сухофрукти (у мене курага)
Зберігати в холодильнику в герметичному контейнері протягом тижня. Повірте, надовго це ласощі не затримається)
Приємного апетиту!