Легкий у приготуванні, але дуже ситний дріжджовий пиріг
Інгредієнти
Борошно – 600гр | |
Молоко – 500 | |
Маргарин – 250 | |
Картопля – 300гр | |
Морква – 200гр | |
Цибуля – 150гр | |
Дріжджі – 1 ст. ложка | |
Цукор – 1ст ложка | |
Сіль – 1ч ложка без гірки | |
Яйце – 2шт |
Смачний несолодкий дріжджовий пиріг! Порадуйте своїх близьких смачною домашньою випічкою, впевнена вони попросять добавки
Покроковий рецепт
Беремо одне яйце додаємо ст ложку цукру, перемішуємо все
Вливаємо 250 грам розтопленого маргарину
Потім розведені в теплому молоці (250 гр молока), дріжджі
Всипаємо 500 гр просіяного борошна. Потім вимішуємо тісто
Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на расстойку
Готуємо начинку
Робимо картопляне пюре. У відварену картоплю вливаємо залишилося тепле молоко і толкем його до стану пюре
Шаткуємо капусту
Цибулю ріжемо півкільцями
Моркву тремо на крупній тертці
Цибулю, моркву і капусту змішати з пюре
Тісто ділимо на дві частини . Один більше, інший менше
Від більшої половини відокремлюємо трохи тесту на прикрасу
Розкачуємо один пласт і викладаємо на змащене олією деко. На нього викладаємо нашу начинку
Укладаємо другий пласт тесту і защипляем краю. Прикрашаємо і змащуємо жовтком. Випікаємо при температурі 200°, 20 хвилин
Наш пиріг готовий. Можна змастити вершковим маслом. Приємного апетиту.