Готувати його легко і швидко. До того ж, страва є корисним, головне не переборщити з гостротою!
Інгредієнти
Яловичина – 300 г | |
Локшина “Фунчоза” – 3 гнізда | |
Помідор – 3 шт. | |
Імбир – за смаком | |
Зелена цибуля – 2 пучка | |
Пекінська капуста – чверть | |
Болгарський перець – 2 шт. | |
Соєвий соус – 100 мл | |
Спеції – за смаком | |
Соняшникова олія – 3 ст. л. |
Рецепт цієї страви є неймовірно простим і надзвичайно смачним. Знайде свою аудиторію серед любителів азіатської кухні, чогось гострого і незвичайного. Родзинкою є приготування на сковорідці WOK, в якій їжа виходить корисніше і смачніше з-за її властивостей. Цю сковорідку мені подарували на Новий Рік і після цього я готую тільки на неї, шукаючи в інтернеті різні рецепти для неї і саме цей рецепт є найулюбленішим для мене.
Покроковий рецепт
Для приготування страви нам знадобиться сковорода WOK!
Сковорода повинна бути з високими бортиками, спеціальною лопаткою і металевою сіткою для вже готових продуктів.
Для початку нам знадобиться заздалегідь нарізати всі інгредієнти для того, щоб під час готування у нас це забирало час і наша їжа не підгоріла, тому що в цій сковороді готується все дуже швидко. Першим ділом ми нарізаємо яловичину як можна дрібніше, щоб м’ясо не згоріло. Інші овочі нарізаємо крупно. Розігріваємо сковороду, вона нагріється буквально за хвилину. У кипляче масло кладемо яловичину, при цьому постійно помішуючи, щоб вона не підгоріла. Обсмажуємо до початку появи золотистої скоринки. Паралельно ставимо нагріватися воду для нашої фунчозы. Після цього ми відразу солимо, перчимо м’ясо, додаємо паприку і гострий перець. В цей же час помішуємо і відразу додаємо імбир. Смажимо ще 2 хвилини.
Після цього додаємо помідори. Чекаємо коли вони почнуть підсмажуватися і пустять сік. В цей час вода для фунчозы вже закипіла. Ми її вимикаємо і закидаємо локшину в каструлю. Для того щоб вона остаточно приготувалася засікаємо 5 хвилин. До м’яса і помідорів додаємо пекінську капусту, крупно нарізану. Заливаємо соєвим соусом і трошки зменшуємо вогонь. Постійно помішуємо! Через хвилину – півтори додаємо перець . Помішуємо і смажимо ще 2 хвилини.
Додаємо зелений цибулька, перемішуємо і чекаємо ще 2 хвилини.
В кінці переносимо фунчозу до м’яса і овочів і перемішуємо. Це є найскладнішим процесом за всю готування, так як локшина дуже довга і її важко заважати. Тому для полегшення цієї процедури можна вже в сковороді локшину пом’яти лопаткою або попередньо, до її приготування, порізати її ножицями. Блюдо перемішуємо і подаємо до столу! Приємного апетиту!