Дуже простий рецепт, а страва виходить дуже ніжне і неповторне на смак. Готуйте і будьте здорові!
Інгредієнти
Гарбуз – 1000 г | |
Борошно – 1000г | |
Яйце куряче – 1 шт | |
Вода – 1 стакан | |
Сіль – за смаком | |
Цибуля ріпчаста – 2 головки | |
Масло рослинне – 80 г |
Корисні властивості гарбуза відомі з давніх часів. Відкрито цей овоч більше 5000 років тому. Здавалося такий простий овоч, а в ньому вказана джерело вітамінів, а також мікро і макро елементів. Гарбуз низькокалорійна, її можна вживати як в профілактичних цілях від багатьох захворювань, так і при лікуванні будь – любо хвороби. Цей овоч є потужним засобом захисту від виникнення ракових клітин.
З плодів гарбуза можна приготувати безліч різноманітних страв. З неї готують супи, супи – пюре. Використовують при випічці і готують на пару або запікають у духовці. Хочу поділитися своїм сімейним рецептом приготування цього унікального овоча на пару, в тесті. Можна приготувати гарбуз як звичайні манти, але я роблю таке блюдо, у вигляді трояндочок, в такому вигляді його приємно подавати до столу гостей. Красиво, корисно і смачно! Йде і як самостійне блюдо, так і для перекусу або на полуденок дітям.Готуйте на здоров’я всієї родини.
Покроковий рецепт
Великого набору інгредієнтів не потрібно. Головне заздалегідь купити гарбуз, а інші продукти завжди знайдуться під рукою. Гарбуз підійде будь-яких сортів, звичайно крім кормових.
На першому етапі приготування потрібно замісити тісто. У поглиблену миску вбийте куряче яйце налийте воду і всипте сіль. Все добре перемішайте.
Замісіть тісто не дуже круте, але і не занадто м’яке. Накрийте щільною серветкою або рушником і нехай не багато постоїть.
Поки варто тісто почистіть цибулю і покришіть не дуже дрібними кубиками.
Потім цей цибулю підсмажте на сковороді в невеликій кількості рослинного або вершкового масла. Підсмажувати ніжно до легкого золотистого кольору.
Гарбуз почистити, звільнити від насіння і порізати на дрібні шматочки. Покласти шматочки в поглиблену миску, додати підсмажену цибулю і за смаком посолити. Все ретельно перемішати.
На наступному етапі приступайте до формування трояндочок. Тісто розкачати у великий тонкий лист, приблизно 1 – 1,5 мм завтовшки.
Потім цей лист розріжте фігурним ножем на довгі стрічки будь-якої ширини, Яка вам здасться більш зручною для створення бутонів троянд.
На кожну смужку акуратно, ложкою додайте не великим шаром підготовлену гарбузову начинку. З одного краю смужки залишайте трохи більше місця, щоб зручно було защепити тісто, як би сформувати дінці, щоб начинка, при знятті з листа не висипалася і не витікав сік. Смужки з начинкою обережно закручуйте в рулет, рівномірно збираючи нижню сторону в пучок. Потім поставте отриману трояндочку на дінці і злегка притисніть долонею.
Якщо ви готуєте страву тільки для родини, і ви обмежені в часі. Можна наліпити звичайні манти з гарбузом. Коли заготовки будуть підготовлені, змастіть коло від мантыварки рослинним маслом, розкладіть вироби не дуже щільно один до одного і поставте в мантышницу з киплячою водою. Готуватися має приблизно 30 – 35 хв.
Готову страву обережно дістаньте і викладіть на широке блюдо або ляган, можна відразу на порційні тарілочки. Подавати до столу краще всього підходить сметана або вершки. Смакота – пальчики оближеш! Готуйте і балуйте своїх домочадців і друзів. Всім приємного апетиту!