Гарбуз в тесті на пару

Гарбуз в тесті на пару – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Великого набору інгредієнтів не потрібно. Головне заздалегідь купити гарбуз, а інші продукти завжди знайдуться під рукою. Гарбуз підійде будь-яких сортів, звичайно крім кормових.

На першому етапі приготування потрібно замісити тісто. У поглиблену миску вбийте куряче яйце налийте воду і всипте сіль. Все добре перемішайте.

Замісіть тісто не дуже круте, але і не занадто м’яке. Накрийте щільною серветкою або рушником і нехай не багато постоїть.

Поки варто тісто почистіть цибулю і покришіть не дуже дрібними кубиками.

Потім цей цибулю підсмажте на сковороді в невеликій кількості рослинного або вершкового масла. Підсмажувати ніжно до легкого золотистого кольору.

Гарбуз почистити, звільнити від насіння і порізати на дрібні шматочки. Покласти шматочки в поглиблену миску, додати підсмажену цибулю і за смаком посолити. Все ретельно перемішати.

На наступному етапі приступайте до формування трояндочок. Тісто розкачати у великий тонкий лист, приблизно 1 – 1,5 мм завтовшки.

Потім цей лист розріжте фігурним ножем на довгі стрічки будь-якої ширини, Яка вам здасться більш зручною для створення бутонів троянд.

На кожну смужку акуратно, ложкою додайте не великим шаром підготовлену гарбузову начинку. З одного краю смужки залишайте трохи більше місця, щоб зручно було защепити тісто, як би сформувати дінці, щоб начинка, при знятті з листа не висипалася і не витікав сік. Смужки з начинкою обережно закручуйте в рулет, рівномірно збираючи нижню сторону в пучок. Потім поставте отриману трояндочку на дінці і злегка притисніть долонею.

Якщо ви готуєте страву тільки для родини, і ви обмежені в часі. Можна наліпити звичайні манти з гарбузом. Коли заготовки будуть підготовлені, змастіть коло від мантыварки рослинним маслом, розкладіть вироби не дуже щільно один до одного і поставте в мантышницу з киплячою водою. Готуватися має приблизно 30 – 35 хв.

Готову страву обережно дістаньте і викладіть на широке блюдо або ляган, можна відразу на порційні тарілочки. Подавати до столу краще всього підходить сметана або вершки. Смакота – пальчики оближеш! Готуйте і балуйте своїх домочадців і друзів. Всім приємного апетиту!