Гарбузова каша

Гарбузова каша – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати всі інгредієнти. Гарненько помити гарбуз і гарненько промити рис від крохмалю. Краще всього брати для такої каші спеціальні кашевые гарбуза – вони більш солодкі і ароматні.

Зрізати з гарбуза товсту шкірку за допомогою ножа. Видаліть гарбузове насіння, залишаючи тільки м’якоть.

Нашаткувати кубиками гарбуз великих розмірів.

Повністю залити нарізаний гарбуз водою або молоком і поставити варитися на вогонь. Варити гарбуз до м’якості близько півгодини.

Коли гарбуз стане м’якою і почне розварюватися – додайте ретельно промитий рис в кашу.

Додати цукор за смаком, 0,5 чайної ложки солі і готувати кашу до повного приготування. Вода повинна випарується, рис набрякнути, а гарбуз розвариться. За бажанням, можна кашу розім’яти з допомогою товкучки, але якщо ви, як і я, любите гарбуз шматочками, залиште як є.

У готову кашу додати мускатний горіх і корицю, за бажанням. Гарненько заправте гарбузова ласощі шматочком вершкового масла.

Очистіть волоські горіхи від шкаралупи, подрібніть і також додайте в гарбузову кашу. За бажанням, додати розпарені родзинки.

Додайте в кашу меду – так вона стане набагато багатше смаку і набагато пахучіше. Але не додавайте мед в гаряче блюдо – таким чином мед втрачає всі корисні компоненти і перетворюється в канцероген. Краще додати мед у ледь теплу гарбузову кашу або ж холодну.

Подавати гарбузову кашу як самостійне блюдо з сухофруктами і горіхами, або залити холодним молоком. Приємного апетиту!