Гарбузовий кекс з цитрусовою глазурю

Гарбузовий кекс з цитрусовою глазурю – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачний, простий і дуже ароматний вологий кекс для осіннього меню. Спробуйте смак яскравої осені!

Інгредієнти

Гарбуз – 200 г
Масло вершкове – 125 г
Сіль – щіпка
Борошно – 250 г
Розпушувач – 1 ч. л.
Ваніль – 1/2 ч. л.
Цукор – 80 г
Яйця – 3 шт.
Для сиропу
Цукор – 70 г
Апельсин – 1,5 шт.
Лимон – 1/4 шт.

Як приготувати Гарбузовий кекс з цитрусовою глазур’ю

Просте і смачне осіннє страву з гарбуза порадує яскравим кольором випічки і неймовірним лимонно-апельсиновим ароматом. Такий кекс стане ідеальним доповненням до чаювання і приходу гостей.

Покроковий рецепт

Для початку, потрібно підготувати компоненти для кексу. Олія коштує прогріти до кімнатної температури, також вчинити з яйцями.

Очистити і нарізати на довільні шматочки гарбуз. Викласти на деко, ретельно устеленный фольгою. Відправити запікатися плід до м’якості і повної готовності.

Вийняти гарбуз з духовки, викласти на тарілку для охолодження.

Пюррировать плід в блендері або з допомогою спеціальної товкачика.

Збити цукор з маслом певної м’якості до хорошої пишноти.

Продовжуючи збивати, поступово всипати потрібну кількість борошна, яйця по одному, сіль і розпушувач.

Ввести гарбузове пюре і щіпку ванілі.

Ретельно перемішати тісто, щоб в масі не було жодної грудочки.

Викласти тісто в спеціальну промаслений форму для випічки, бажано роз’ємну, і відправити в духовку. Випікати до повністю сухої зубочистки.

Поки випікається блюдо, можна взятися за приготування сиропу-просочення.

Вичавити сік з цитрусових і залити в сотейник разом з цукром. Уварити до густоти протягом 15 хвилин.

Вийняти гарячий кекс з духовки і щедро полити теплим сиропом прямо у формі. Залишити у формі до остигання, після чого вийняти кекс і подавати. Приємного апетиту!