Гарбузовий тарт

Гарбузовий тарт – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Якщо гарбузового пюре у вас немає, то приступимо до його приготування. Запечемо гарбуз у духовці до готовності, це займе близько години. Ложкою виймемо м’якоть в окрему тарілку і залишаємо остигати, за бажанням можна перебити блендером для більш ніжної текстури.






Приступимо до виготовлення пісочного тіста. Необхідно розтерти м’яке вершкове масло з 40 р. цукру, додати одне яйце і борошно, замісити тісто. Борошна може знадобитися трохи більше або менше. Розкачати тісто між двома листами пекарської папери і перемістити в деко. Підрівняти. Прибрати в морозильну камеру.


Приготуємо начинку. Міксером збити 2 яйця з 80 г. цукру. Додати пюре гарбуза, сметану, апельсиновий сік, цедру, корицю, добре перемішати. Начинка готова.



Виймаємо форму з коржем і поставити її в духовку на 180 градумов, випікаємо 15 хвилин. Потім виливаємо в нього начинку і знову відправляємо в духовку, але знижуємо температуру до 160 градусів. Приблизно через годину – годину і десять хвилин пиріг буде готовий.


Тепер пиріг потрібно остудити і приступати до чаювання, або прибрати в холодильник на ніч і насолодитися ним на наступний день.