Гарнір – повітряне картопляне пюре без грудочок

Гарнір – повітряне картопляне пюре без грудочок – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Основні інгредієнти: картоплю, вершкове масло, молоко, сіль. Впорається будь-яка господиня, навіть починаюча.

Інгредієнти

Картопля – 10-12 шт.
Молоко – 1/2-1 склянку чим більше, тим пюре буде рідині
Сіль – за смаком
Вершкове масло – 50-100 р.

Як приготувати Гарнір – повітряне картопляне пюре без грудочок

Рецепт простого картопляного пюре, який можна використовувати в різних цілях: в якості гарніру, для начинки в пиріжки, для запіканки або як самостійну страву, для цього можна додати додаткові інгредієнти, які входять у цей рецепт. Для того, щоб вийшло повітряне пюре без грудочок, його потрібно подрібнювати заглибним блендером.

Покроковий рецепт

Ставимо каструлю з водою на вогонь. Чистимо картоплю, миємо. Щоб швидше зварився, ріжемо на половинки або четвертинки (якщо великий), кладемо в каструлю з водою, чекаємо, коли закипить, зменшуємо гонь, додаємо сіль (пару чайних ложок без гірки), варимо до готовності 30-40 хвилин.

Коли картопля зварився, обережно зливаємо воду, додаємо вершкове масло. Ставимо каструлю з молоком на вогонь, чекаємо закипання (можна кип’ятити у мікрохвильовій печі).

Додаємо коли молоко закипить і акуратно занурюємо блендер, ретельно все перемішуємо.


Картопля готовий, можна подавати з м’ясом або рибою, готувати пиріжки або ще щось, на що вистачить фантазії і досвіду… Приємного апетиту!