Звичайну геркулесову кашу з допомогою фруктів, горіхів, меду і йогурту можна перетворити на справжню “королівську”!
Інгредієнти
геркулесові пластівці – 1 стакан можна брати вівсяну крупу, тоді збільшиться час приготування 30 хвилин | |
молоко – 1 літр | |
цукор – 2 ч. ложки (за смаком) якщо будете додавати мед, цукру кладіть менше | |
ягоди – 1 ч. ложка | |
банан – четвертинка | |
горіхи – за смаком беріть улюблені горіхи | |
мед – за смаком |
Геркулесова каша. Здавалося б, що може бути простіше? Напевно, та сама горезвісна хлопець репа! Може бути. А може і ні. Запевняю вас, способів приготування цієї каші безліч: на воді, молоці, зі згущеним молоком, з прянощами і спеціями. Навіть просте запитання: «Мити її чи не мити?», викликає бурхливі дискусії. Хазяєчки розбилися на два табори. Одні за те, що необхідно мити, інші стверджують, що це зіпсує смакові якості пластівців.
Дозвольте сьогодні поділитися з вами рецептом кашки, яку їсть вранці наша дружна сім’я. Готується вона швидко і коштує не дорого. По мені так дуже зручно. Тільки не забудьте, геркулесова каша сама по собі дуже калорійна. А якщо зваріть на молоці – збільшите кількість калорій. Зваріть на воді – цілком собі дієтичний продукт.
Покроковий рецепт
Молоко переливаємо в каструлю і ставимо на плиту. Вогонь повільний або середній. Щоб каша не пригоріла можна каструльку промити холодною водою, перед тим як заливати молоко. Також каша не пригорить, якщо варити її в каструлі з товстим дном і ущільненими стінками. Ще краще, якщо у вас є молоковарка – спеціальна «подвійна» каструля, працююча за принципом водяної бані. У спеціальний отвір заливається вода, потім вставляється свисток. Молоко заливається як у звичайну каструлю. Коли воно закипить – свисток засвистить. Підходиш, виймаєш свисток, засинаєш крупу, вариш далі як зазвичай. Дуже рекомендую!
Засипаємо геркулесові пластівці. При цьому не обов’язково чекати поки молоко закипить, можна засипати в гаряче молоко. Доводимо до кипіння.
Додаємо цукор. Варити на повільному вогні. І тепер зверніть увагу, пластівці бувають різні. Зазвичай на упаковці вказано час їх приготування. Найбільш корисними вважаються не пластівці, які варяться 5 хвилин (а є навіть не потребують варіння, заливаєш гарячим молоком, томишь 5 хвилин, і готово), а власне вівсяна крупа. Це схоже на рис цільне зерно, на відміну від пластівців – розплющених і оброблених. Але і вівсяна крупа вариться довше, від 30 до 60 хвилин. Зате користі від нього більше (я так вважаю).
Вимкнути. Накрити кришкою, щоб настоялася. При подачі додати в кашу нарізаний банан, і будь-які улюблені ягоди. Можна полити зверху медом (тоді менше цукру класти при варінні). А я ще люблю посипати горішками. Можна приступати до сніданку!