Голубці з фаршем і рисом, тушковані в мультиварці

Голубці з фаршем і рисом, тушковані в мультиварці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Капусту очистимо від верхніх брудних листя і розберемо вилок. Ці листя частинами (якщо велика каструля можна і відразу все) обварюють в підсоленому окропі приблизно 1 хвилинку, щоб зм’якли. Коли капустяне листя охолонуть, зрізаємо з них потовщення.

Ріпчасту цибулю почистимо і дрібно наріжемо,так само наріжемо трохи зеленої цибулі. Злегка обсмажимо до золотистого кольору і м’якості.

Рис промиємо в холодній воді і відваримо до напівготовності. Змішаємо фарш, рис, цибулю і посолити-поперчити.

Готовий фарш розкладемо на капустяне листя і загорніть в голубці (спочатку край від себе, потім бічні наліво-направо і закотимо до досконалості). Отримані голубці кладемо в товстостінну чашу мультиварки, наливаємо трохи води і додаємо за смаком солі. Тепер ставимо голубці на режим гасіння. Тушкуємо до готовності.

Помідори миємо й дрібненько ріжемо, попередньо краще зняти шкірку. Обсмажуємо помідори на рослинному маслі на сковороді до м’якості. Потім додаємо томатну пасту, часниковий порошок, борошно, розведене у воді, солимо за смаком і тушкуємо ще 2-3 хвилини.

Готові голубці з фаршем і рисом дістаємо з мультиварки, викладаємо на тарілочку і заправляємо томатним соусом. Приємного апетиту.