Горбуша в клярі з зеленню

Горбуша в клярі з зеленню – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

З червоної риби можна приготувати багато різноманітних страв і закусок. Наше гастрономічне пропозиція – це горбуша в клярі. Кляр ми зробимо з зеленню (кропом).

Інгредієнти

Горбуша – 500 гр
Борошно – 3-4 ст. л.
Яйце куряче – 1 шт. велике
Молоко – 100 мл
Свіжий кріп – 3-4 гілочки
Сіль – за смаком
Перець мелений чорний – за смаком
Масло рослинне – 50 мл

Як приготувати Горбуша в клярі з зеленню

Для приготування горбуші в клярі потрібно рибне філе, очищену від луски, плавників, кісток. Щоб горбушу було легше очищати, бажано, щоб тушка було трошки підмороженого. Кляр зробимо з борошна, молока, яйця і доповнимо його подрібненим кропом і спеціями. Кулінарні подробиці – в нашому покроковому описі з фото.

Покроковий рецепт

Отже, підготовлене філе горбуші нарізаємо на шматочки однакового розміру. Викладаємо рибну заготовку з горбуші в миску, присипаємо улюбленими спеціями, включаючи сіль. Перемішуємо.

Зробимо кляр для риби. В іншу миску засипаємо борошно, солимо її трохи і перчимо. Розбиваємо яйце, вливаємо молоко.

Добре, можна за допомогою міксера, перемішуємо інгредієнти.

В отриманий кляр додаємо подрібнений кріп. Ще раз перемішуємо.

На сковороді розігріваємо рослинне масло. Шматочки риби опускаємо в кляр, а потім викладаємо для обжарювання на сковороду.

Обсмажуємо горбушу в клярі з зеленню з кожного боку, зі сковороди перекладаємо рибку на паперовий рушник для видалення надлишок жиру.

Всім приємного перекусу!