З червоної риби можна приготувати багато різноманітних страв і закусок. Наше гастрономічне пропозиція – це горбуша в клярі. Кляр ми зробимо з зеленню (кропом).
Інгредієнти
Горбуша – 500 гр | |
Борошно – 3-4 ст. л. | |
Яйце куряче – 1 шт. велике | |
Молоко – 100 мл | |
Свіжий кріп – 3-4 гілочки | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений чорний – за смаком | |
Масло рослинне – 50 мл |
Для приготування горбуші в клярі потрібно рибне філе, очищену від луски, плавників, кісток. Щоб горбушу було легше очищати, бажано, щоб тушка було трошки підмороженого. Кляр зробимо з борошна, молока, яйця і доповнимо його подрібненим кропом і спеціями. Кулінарні подробиці – в нашому покроковому описі з фото.
Покроковий рецепт
Отже, підготовлене філе горбуші нарізаємо на шматочки однакового розміру. Викладаємо рибну заготовку з горбуші в миску, присипаємо улюбленими спеціями, включаючи сіль. Перемішуємо.
Зробимо кляр для риби. В іншу миску засипаємо борошно, солимо її трохи і перчимо. Розбиваємо яйце, вливаємо молоко.
Добре, можна за допомогою міксера, перемішуємо інгредієнти.
В отриманий кляр додаємо подрібнений кріп. Ще раз перемішуємо.
На сковороді розігріваємо рослинне масло. Шматочки риби опускаємо в кляр, а потім викладаємо для обжарювання на сковороду.
Обсмажуємо горбушу в клярі з зеленню з кожного боку, зі сковороди перекладаємо рибку на паперовий рушник для видалення надлишок жиру.
Всім приємного перекусу!