Горбуша, запечена під шубою

Горбуша, запечена під шубою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Горбушу промиваємо, видаляємо залишки нутрощів, відрізаємо голову, плавники, хвіст. Я очищаю горбушу від луски. Далі готуємо порційні шматки. Якщо ви поспішаєте, то можна просто нарізати як на фото шматками. Зручніше їсти буде, якщо ви зробите філе, тобто видаліть всі реберні кістки і хребет. І тільки потім нарежете на порційні шматки. Викладаємо шматки риби в посуд для приготування, збризкуємо лимонним соком, залишаємо хвилин на 15.

запікати 5 хвилин

В цей час беремо один великий помідор, обдаємо його окропом і знімаємо шкірку. Нарізаємо кільцями, не товстими, приблизно 3 міліметри. Викладаємо на рибу. Солимо все. І відправляємо ємність з рибою в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 5, щоб помідор злегка помягчел, інакше він так і залишиться жорстким, не встигне проваритися.

ще запікати 25 хвилин

Беремо одне або два яйця збиваємо з дрібкою солі. Натираємо на дрібній тертці сир, змішати зі збитим яйцем, майонезом і викладаємо отриману суміш поверх помідорів. Відправляємо назад в духовку ще на 25 хвилин. Головне не перетримати горбушу, так як в цьому випадку і шуба не врятує, вся рідина випарується і запечена риба вийде сухою.